Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου πέντε ώρες.

Αλ. Τσίπρας στο υπουργικό: Είμαστε κοντά σε συμφωνία, απαραβίαστες οι "κόκκινες γραμμές" μας

Η συνεδρίαση άρχισε λίγο αργότερα από την καθορισθείσα ώρα και διήρκησε περίπου 5 ώρες. Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Έκανε λόγο για τις "κόκκινες γραμμές", τις οποίες η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραβιάσει αλλά ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας. Όπως είπε, "βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, η οποία ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει" και δεν ξεφεύγει από "το πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους υπουργούς για τις συζητήσεις στο χθεσινό EuroWorking Group, για τις οποίες είπε ότι έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, καθώς και για τις συζητήσεις που έγιναν σήμερα, ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια, στο πλαίσιο του Brussels Group.

Στη συνεδρίαση, πέρα από κάποιες γενικές αναφορές, δεν συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του πολυνομοσχεδίου, που θα περιέχει συγκεκριμένα μέτρα και ρυθμίσεις, οι οποίες θα τεθούν και στους εταίρους, ώστε οι διαπραγματεύσεις να έχουν θετική έκβαση και να "ξεκλειδώσει" η εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε συζήτηση για τρία νομοσχέδια αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και ενημέρωση από υπουργούς για την πορεία του δικού τους νομοθετικού έργου. Τα τρία νομοσχέδια είναι:

- «Ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας.
- «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση», το οποίο κατατίθεται σε λίγες μέρες.
- «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει ήδη κατατεθεί και ψηφίζεται από τη Βουλή.

Και για τα τρία αυτά νομοσχέδια, εισηγητής στο υπουργικό συμβούλιο ήταν ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη (για το δεύτερο νομοσχέδιο) και τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή (για το τρίτο).

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα εφαρμογής του νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. (ν. 4324/2015) και παρουσίασε τις βασικές αρχές του υπό επεξεργασία νομοσχεδίου για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων.

 
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons