Καταδικάστηκε για ψευδορκία ο εργολάβος κηδειών

Δύο μήνες μετά την αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της αθώωσης των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του νεαρού ομογενούς από την Τασκένδη Νίκου Σακελλίωνος, το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε χθες τον εργολάβο κηδειών που έχει αναμειχθεί ποινικά στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, σε ποινή φυλάκισης 3 ετών καταδικάστηκε χθες για το αδίκημα της ψευδορκίας ο εργολάβος κηδειών Ηλίας Ντόβας, ο οποίος κατ’ εντολήν αξιωματικού του Αστυνομικού Τμήματος της Ακρόπολης είχε αναλάβει τη διαδικασία της διακομιδής του σώματος του νεκρού ομογενούς, προτού καταφτάσει στην Ελλάδα ο πατέρας του που βρισκόταν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγόρου της οικογένειας του θύματος, Ιωάννας Κούρτοβικ, «ο εργολάβος είχε παραλάβει τη σορό από το Νοσοκομείο "Ελπίς" και την παρέδωσε δεκατέσσερις ώρες αργότερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία σε κατάσταση εμφανούς και διάχυτης σήψης, η οποία δυσχέραινε την ιατροδικαστική εξέταση. Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ισχυρίστηκε ότι μετέφερε τη σορό σε ψυγείο, πράγμα που αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδές. Υπενθυμίζεται ότι όταν παραδόθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία το σώμα του νεκρού Νίκου Σακελλίωνος υπήρχε στο στόμα του συσκευασία με σακουλάκι ναρκωτικών το οποίο δεν είχε βρεθεί κατά τη διασωλήνωση που έγινε από το ΕΚΑΒ στο σημείο της πτώσης του».

Το δικαστήριο χθες, εκτός από την ποινή φυλάκισης των τριών ετών, επέβαλε στον καταδικασθέντα εργολάβο κηδειών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο, ενώ απέρριψε το αίτημα για αναστολή της ποινής, την οποία μετέτρεψε σε χρηματική.

Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος Νίκος Σακελλίων κατέληξε στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας, στις 11 Μαΐου του 2008 κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς. Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψή του, οι οποίοι αθωώθηκαν τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, ενώ η υπόθεση εκκρεμεί εκ νέου στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έπειτα από αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons