Συντονιστικό συλλόγων ειδικευομένων Ιατρών. Απόφαση συνέλευσης

ειδικευομενοιΤην Πέμπτη διεξήχθη στο δώμα του Ευαγγελισμού Συντονιστικό Συλλόγων Ειδικευομένων καθώς και Συνελεύσεων Ειδικευομένων από 7 Νοσοκομεία της Αττικής που βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και μία εβδομάδα. Συγκεκριμένα τη διαδικασία του Συντονιστικού παρακολούθησαν εκπρόσωποι από: Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμό, Ερυθρό Σταυρό, Γεννηματά, Αμ. Φλέμινγκ (εκπρόσωποι των οποίων παραβρίσκονταν ως φυσικές παρουσίες) καθώς και από το Αγίων Αναργύρων και τη Παμμακάριστο (που λόγω κωλυμάτων δεν κατάφεραν να παραβρεθούν αλλά δήλωσαν πως συμμετέχουν).
Από την πλούσια συζήτηση που έγινε και τη μεταφορά της κινηματικής εμπειρίας του κάθε Νοσοκομείου καταλήξαμε σε μία σειρά αποφάσεων μία εκ των οποίων ήταν η συμμετοχή ξεχωριστού μπλοκ ειδικευομένων στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς. Ένας ακόμη κοινός τόπος ήταν η διαπίστωση πως παρά τα επανειλημμένα Δελτία Τύπου που στέλνονται τη τελευταία εβδομάδα (και που σαν βασικό στόχο έχουν να ενημερωθεί ο κόσμος για την επισφάλεια των σε εφημέρευση Νοσοκομείων) επικρατεί στο δημόσιο διάλογο σχεδόν πλήρης σιγή ιχθύος σε σχέση με τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά μας.
Σε σχέση με τον από εδώ και πέρα ενιαίο μας βηματισμό αποφασίσαμε να απευθύνουμε εκ νέου
κάλεσμα σε όλους τους υγειονομικούς στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μηνών (ειδκευόμενους, ειδικευμένους, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους) να αγκαλιάσουν και να πλατύνουν το μέτωπο των επισχέσεων σε κάθε Νοσοκομείο και να συμμετέχουν στο συντονισμό των νοσοκομείων. Ακόμη περιμένουμε από ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ μία σαφή πρόταση στήριξης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις…
Διαμηνύουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε να συνεχίζει να υβρίζει και να απειλεί, ούτε όμως και να στήνει προβοκάτσιες εις βάρος των ασθενών ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη φάση. Όπως το δικαίωμα στην επίσχεση αποτελεί σαφές νόμιμο δικαίωμα, έτσι και με ιδιαίτερη σαφήνεια ορίζεται από τον νόμο ο χαρακτηρισμός των εφημεριών ως επισφαλείς για τη Δημόσια Υγεία όταν το προσωπικό βρίσκεται σε επίσχεση όπως συμβαίνει τώρα. Και απέναντι στο νόμο θα βρεθούν οι όποιοι παραβάτες να το υπογραμμίσουμε αυτό.
Καλούμε τέλος τους υγειονομικούς να προχωρήσουν σε νέες Γενικές Συνελεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα (04/05/-08/05). Πέρα από τα δεδουλευμένα να διαμορφωθούν τα σύγχρονα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, ως απαραίτητη συνθήκη προάσπισης όχι μόνο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία αλλά και του δικαιώματος του ελληνικού λαού σε υψηλής ποιότητας δημόσια και δωρεάν υγεία.
Να αποφασίσουμε:
· Κλιμάκωση των επισχέσεων έως την καταβολή των δεδουλευμένων
· Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 08/05 στις 12:00
· Την ίδια μέρα καλείται ήδη από τη Συνέλευση του Ευαγγελισμού κινητοποίηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με προσυγκέντρωση στις 09:00 στον Ευαγγελισμό
· Συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις
· Συμμετοχή στην απεργία που έχει εξαγγείλει για τις 20/05 η ΠΟΕΔΗΝ
· Κινητοποιήσεις την ημέρα αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons