ΠΕΦ: Ψηλά στα καινοτόμα και τελευταία στα γενόσημα η Ελλάδα

Άκρως προβληματική παραμένει η εικόνα για την κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα. Έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης, το μόνο που έχει κατορθώσει η χώρα μας είναι να μειώσει τις τιμές των σκευασμάτων. Το σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα και δεν έχει γίνει τίποτε για τον έλεγχο της κατανάλωσης φαρμάκων. Τα παραπάνω ανακοίνωσε – μεταξύ άλλων – ο επιστημονικός διευθυντής της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Μάρκος Ολλανδέζος (φωτό) σε εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα με θέμα το φάρμακο.
Ο κ. Ολλανδέζος παρέθεσε μία σειρά στοιχείων (παρατίθενται πιο κάτω), από τα οποία προκύπτει το εξής παράδοξο για τη χώρα μας:
Η Ελλάδα παραμένει μία από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση πρωτοτύπων σκευασμάτων, τα οποία είναι σαφώς πιο ακριβά. Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται (παραδόξως) και η Πορτογαλία. Ο κ. Ολλανδέζος σχολίασε ότι ψηλά στην κατανάλωση καινοτόμων φαρμάκων βρίσκονται χώρες με υψηλό ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ). Στον αντίποδα, η Ελλάδα παραμένει τελευταία χώρα σε κατανάλωση γενοσήμων σκευασμάτων, τα οποία είναι πολύ πιο φθηνά.
Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι – παρά το υψηλό τους ΑΕΠ – στην κορυφή της Ευρώπης σε κατανάλωση γενοσήμων βρίσκονται χώρες, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο...
Αποκαλυπτικό, τέλος, της στρέβλωσης που υπάρχει στην ελληνική αγορά φαρμάκου, είναι το στοιχείο ότι κάθε χρόνο χορηγούνται από τον ΕΟΠΥΥ 60 εκατομμύρια συνταγές φαρμάκου!

Εμβόλια

Παρά την υψηλή κατανάλωση πρωτοτύπων, ο επιστημονικός διευθυντής της ΠΕΦ χαρακτήρισε χαμηλή τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα.
Τόνισε, δε, ότι σε αυτήν δεν πρέπει να υπολογίζονται τα εμβόλια και τα φάρμακα για τους ανασφάλιστους, τα οποία έπρεπε να θεωρούνται προνοιακή παροχή.
Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίεςπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons