Τροπολογία Ξανθού: Ενιαίο μητρώο στο υπουργείο για πρόσληψη επικουρικών με “μπλοκάκι”

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιούνται με βάση ένα ενιαίο μητρώο, το οποίο θα τηρείται στο υπουργείο Υγείας.
Αλλάζει το καθεστώς πρόσληψης επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές απεξάρτησης.
Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (παρατίθεται πιο κάτω), η διαδικασία γίνεται μέσω ενιαίου μητρώου, το οποίο θα τηρείται στο υπουργείο Υγείας.
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καταργείται το άρθρο 125 του νόμου 4316/2014, καθώς κρίθηκε ότι ο έλεγχος των προσλήψεων προσωπικού με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών πρέπει να γίνεται κεντρικά και έπειτα από στοιχειοθετημένο αίτημα του φορέα που ζητεί κάλυψη της θέσης.
Μέχρι σήμερα, τη σχετική διαδικασία μπορούσε να δρομολογήσει η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Αφορά νοσοκομεία του ΕΣΥ, Κέντρα Υγείας νησιωτικών και ορεινών περιοχών και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), για την κάλυψη αναγκών τους σε προσωπικό.

Οι θέσεις αφορούν ψυχιάτρους, παθολόγους, γενικούς γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

Το εν λόγω προσωπικό διατίθεται για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών που προκύπτουν, όπως η στελέχωση μονάδων εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας, εξειδικευμένο προσωπικό στις φυλακές ή στις μονάδες απεξάρτησης τοξικομανών.
Προκήρυξη

Στο μεταξύ, με απόφαση του κ. Ξανθού, δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τις θέσεις 392 γιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι θέσεις παρατίθενται αναλυτικά πιο κάτω.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίεςπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons