Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο φόρων που θα συνοδεύσει τη νέα σύμφωνία

Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες αλλά και θέματα αποκρατικοποιήσεων συζητήθηκαν χθες στο κυβερνητικό συμβούλιο. Η κυβέρνηση στο μεταξύ, ετοιμάζεται να «ξεκλειδώσει» το πρώτο πακέτο φορολογικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα "ΝΕΑ", η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνεχίσει την διαπραγμάτευση έχοντας στο «οπλοστάσιο» και ένα πακέτο με ψηφισμένα μέτρα, κυρίως φορολογικού χαρακτήρα, τα οποία θα αυξάνουν τα έσοδα του κράτους αλλά δεν θα είναι οριζόντια αλλά στοχευμένα με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στην κατεύθυνση αυτή και πριν κλείσει το θέμα της αναθεώρησης των συντελεστών του ΦΠΑ το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει να περάσει νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει:

- το τέλος διανυκτέρευσης από 1-5 ευρώ σε ξενοδοχεία
- η λοταρία αποδείξεων
- η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης
- η υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά
- νέα περαίωση φορολογικών υποθέσεων
- κίνητρα για δήλωση καταθέσεων εξωτερικού με την πληρωμή εφάπαξ φόρου 10-15%.

Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, φαίνεται ότι έχει βρεθεί η φόρμουλα της παραχώρησης του 51% του ΟΛΠ, ενώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια η κυβέρνηση εξετάζει να κρατήσει στο Δημόσιο το 30%.

Τα θέματα αυτά εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι δεν είναι «δογματική» με τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων.

Επίσης, φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει σύγκλιση και στο θέμα των κόκκινων δανείων.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons