Επανέρχεται η ρύθμιση για τα «τέλη με τον μήνα»

Με στόχο την άμεση αύξηση των φορολογικών εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει για δεύτερη χρονιά τη ρύθμιση που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για ολόκληρο το 2015 αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του naftemporiki.gr, η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή, έχει μεταβατικό χαρακτήρα (θα ισχύσει μόνο για το 2015) και ουσιαστικά απευθύνεται στους οδηγούς που έχουν θέσει το αυτοκίνητό τους σε καθεστώς ακινησίας.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, όποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας, δεν θα πληρώνει τέλη για το σύνολο της χρονιάς, αλλά μόνο για το διάστημα που θα μεσολαβεί από τον μήνα άρσης ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους.

Έτσι, αν κάποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας τον Ιούλιο, θα πληρώσει το 50% των ετήσιων τελών κυκλοφορίας καθώς θα μπορεί να κυκλοφορήσει το όχημά του για κάτι λιγότερο από έξι μήνες.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της τροπολογίας:

«Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτα ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού, καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας».

Με άλλη τροπολογία, η οποία επίσης κατατέθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, καλύπτεται και νομικά η παράταση που είχε ανακοινωθεί για την υποβολή των φετινών δηλώσεων του Ε9.

Η νέα προθεσμία (30 Ιουνίου) είχε γίνει γνωστή με δελτίο Τύπου, αλλά ουδέποτε είχε νομοθετηθεί.πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons