Ο Παπανδρέου επιδιώκει να επιστρέψει ως... «τσόντα» του ΣΥΡΙΖΑ

Αρθρογράφος: 
Γιώργος Δελαστίκ

Ποιος ξέρει τι μπορεί να είχε στο μυαλό του ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν αποκλείεται να νόμιζε ότι οι Αμερικανοί φίλοι του που κυβερνούν τις ΗΠΑ, με το που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη θα υποχρέωναν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να... βολέψει τον Γιωργάκη σε μια υπουργική καρέκλα! Ολόκληρος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο Γιώργος! Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, αλλά ίσως επειδή δεν αντέχει άλλο να είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ελληνικού εξωκοινοβουλίου, ίσως επειδή θέλησε να «εκδικηθεί» τους Αμερικανούς που δεν φρόντισαν για την αποκατάστασή του τώρα που προσεγγίζει επικίνδυνα την «τρίτη ηλικία» της συνταξιοδότησης, ίσως για άλλους λόγους, άγνωστους σε εμάς, ο Γιώργος Παπανδρέου το διέπραξε: Εστειλε γράμμα με τις πολιτικές του απόψεις στην εφημερίδα της γερμανικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε»!

Εννοείται ότι οι Γερμανοί με μεγάλη τους χαρά το δημοσίευσαν τη Δευτέρα, προσθέτοντας το «σκαλπ», το αποξηραμένο κρανίο του πολιτικά αμερικανοτραφούς Γιώργου Παπανδρέου στη συλλογή κομμένων κεφαλιών ηγετών πρώτης γραμμής που διατηρούν. «Ο συγγραφέας ήταν από το 2009 ως το 2011 πρωθυπουργός της Ελλάδας» σημειώνει με μικρά γραμματάκια στο τέλος του άρθρου η γερμανική εφημερίδα, προκειμένου να θυμίσει στους αναγνώστες της ποιος είναι αυτός ο ήδη προ πολλού ξεχασμένος τύπος στον οποίον επέτρεψε να γράψει σε μια στήλη προβολής. Ούτε λέξη περί προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς - προφανώς για να μη θιγούν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι πλέον έχουν «φτύσει» εντελώς τον Γιώργο και ποντάρουν στον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι του.

Δύο είναι τα ουσιώδη πολιτικά συμπεράσματα από το άρθρο του Γ. Παπανδρέου. Το πρώτο και κατά πολύ σημαντικότερο από πολιτική σκοπιά είναι ότι ο Γιώργος προσπαθεί να προσκολληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας κάποια στιγμή ο Τσίπρας να τον προσλάβει ως υπουργό. Γι' αυτό και ο τίτλος του άρθρου του είναι «Ενα δημοψήφισμα για την Ελλάδα». Το δεύτερο συμπέρασμα, ήσσονος και προσωπικής για τον Γιώργο Παπανδρέου σημασίας, είναι ότι αυτός ο άνθρωπος εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει απολύτως τίποτα από την ελληνική πολιτική πραγματικότητα! Μέμφεται για παράδειγμα τους Ευρωπαίους ηγέτες που ήταν αρνητικοί στο να του επιτρέψουν να κάνει δημοψήφισμα το 2011 και αναφέρει τέσσερις σοβαρούς, κατά τη γνώμη του, λόγους που θα κέρδιζε η ΕΕ από το δημοψήφισμα του Γιώργου. Ούτε καν ασχολείται ο Γ. Παπανδρέου στο άρθρο του με τον ένα και μοναδικό λόγο που οι Γερμανοί οργάνωσαν την ανατροπή του πριν προλάβει και εξαγγείλει το δημοψήφισμα - το ότι δηλαδή ήταν τέτοιας έκτασης το λαϊκό μίσος εναντίον του μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο επαίσχυντο μνημονιακό καθεστώς, ώστε δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να κερδίσει ο Γιώργος το δημοψήφισμα.Προσέξτε πώς αναλύει αυτός ο άνθρωπος, που δυστυχώς υπήρξε πρωθυπουργός της Ελλάδας, τη σφοδρή αντιπάθεια της πλειονότητας των Ελλήνων κατά των επεμβάσεων των ξένων στην πολιτική ζωή της χώρας μας: «Κατοχές, δικτατορίες, αναμείξεις από έξω και πόλεμοι έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα μια πολιτική κουλτούρα εξάρτησης και πελατειακού κράτους. Αυτό μεταφραζόμενο στην πολιτική της καθημερινότητας σημαίνει ότι όλα τα καλά και όλα τα κακά θεωρούνται συνέπειες μηχανορραφιών από το εξωτερικό. Καθώς η κρίση έφτασε στην Ελλάδα... ήταν πολιτικά άνετο να ενοχοποιηθούν η τρόικα, το Μνημόνιο και η κυβέρνησή μου...»!Στην ίδια μοίρα δηλαδή υπάρχουν στο μυαλό του Γιωργάκη η εξάρτηση της χώρας μας και το πελατειακό κράτος. Φυσικά, ουδέποτε στην Ελλάδα υπήρξαν μηχανορραφίες ξένων μεγάλων κρατών, μόνο προφανώς στη φαντασία μας. Οσο για το δημοψήφισμα, σίγουρα θα τρέξει να τον αγκαλιάσει ο Τσίπρας, μόλις διαβάσει τι έγραψε σχετικά ο Γιώργος, μεταξύ πολλών άλλων: «Σήμερα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να προκηρύξει πιθανόν δημοψήφισμα για την επεξεργασμένη συμφωνία με τους εταίρους μας στην ΕΕ, αν έχει την εντύπωση ότι στον προεκλογικό αγώνα υποσχέθηκε πάρα πολλά και τώρα χρειάζεται μια νέα εντολή για να εφαρμόσει μια τέτοια συμφωνία. Θα χαιρετίζαμε ένα τέτοιο δημοψήφισμα - μόνο όμως αν η κυβέρνηση βρει το θάρρος να δώσει αγώνα υπέρ της έγκρισης αυτών που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ».

Με άλλα λόγια, ο Γιώργος ζητάει από τον Αλέξη να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αφού πρώτα «βρει το θάρρος» να πει στον ελληνικό λαό ότι... τον εξαπάτησε προεκλογικά, τον γέλασε για να αρπάξει την εξουσία και τώρα που την άρπαξε κάνει δημοψήφισμα για να συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία - όχι, φυσικά, εκλογές για να μην τις χάσει! Χίλια τοις εκατό θα κερδίσει έτσι σίγουρα το δημοψήφισμα ο Τσίπρας χάρη στην πολιτική μεγαλοφυΐα του Γιώργου Παπανδρέου!

Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons