Ελλάδα: Χώρα των τραγικών εκπλήξεων και των κωμικοτραγικών καταλήξεων


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Από το 2010, η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κατάρρευση των νοσοκομειακών δομών στην Δυτική Μακεδονία.
Ενημερώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα με δελτία τύπου, συνεντεύξεις, δημόσιες τοποθετήσεις τόσο τους πολίτες, όσο και τους τοπικούς ηγέτες, Τ.Α. και βουλευτές, καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι πλέον το ΕΣΥ είναι ερείπια και ότι η διόγκωση της υποστελέχωσης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αναστολή λειτουργίας κλινικών ή και νοσοκομείων στο σύνολο τους.
Σήμερα, καθώς το αναμενόμενο έγινε πραγματικότητα, με την αναστολή λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής, για την οποία εγκαίρως ενημερώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, της εισαγγελίας Κοζάνης συμπεριλαμβανομένης, γίναμε μάρτυρες της προσαγωγής των δύο γιατρών που υπηρετούν, συνοδεία αστυνομικών, να απολογηθούν, στην ουσία για την αδυναμία τους να εργάζονται ακατάπαυστα 24 ώρες το 24ωρο, 30 ημέρες το μήνα.
Η εισαγγελική αρχή δεν έδειξε απολύτως καμιά ευαισθησία ή διάθεση τήρησης του δικαίου στις δημόσιες καταγγελίες της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ για την επισφαλή λειτουργία των νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης, που προκαλείται από την υποστελέχωση, και που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Αντίθετα, ακολούθησε την πεπατημένη «για όλα φταίνε οι γιατροί» και άσκησε την εξουσία της στα συνήθη εξιλαστήρια θύματα: τους γιατρούς!
Ως γιατροί, λοιπόν, ζητάμε συγγνώμη που είμαστε άνθρωποι με πεπερασμένες δυνάμεις και αντοχές.
Ζητάμε συγγνώμη που έχουμε βιολογικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν.

Ζητάμε συγγνώμη που πολλές φορές προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς το Δημόσιο να μας αποζημιώνει.

Ζητάμε συγγνώμη που το φιλότιμο μας κρατάει ανοιχτές τις δομές δημόσιας υγείας. Αυτό το φιλότιμο που κάποιοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι προσπαθούν να εξαφανίσουν με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους.

Ζητάμε συγγνώμη που πράξεις όπως η σημερινή καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια μας, προσωπική και επιστημονική.

Ζητάμε συγγνώμη που βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε την σημερινή ενέργεια της εισαγγελίας Κοζάνης.

Ζητάμε συγγνώμη που βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την ηγεσία του  Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση της 3ης Υ.ΠΕ για καιροσκοπισμό και αδιαφορία.

Οφείλουμε, όμως να δώσουμε συγχαρητήρια στον Διευθυντή της Ψυχιατρικής κλινικής, που με την απόφαση του ανάγκασε την 3ηΥ.ΠΕ να κινητοποιηθεί, εξασφαλίζοντας, έστω και προσωρινά, την ενίσχυση της κλινικής του με γιατρούς.     


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons