Πρετεντέρης - Μενεγάκη νέοι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων

 

Εχω φοβερό ρεπορτάζ:  Ο Γιάννης Πρετεντέρης διορίζεται πρέσβης εκ προσωπικοτήτων! Για το ίδιο αξίωμα, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, προορίζεται και η Ελένη Μενεγάκη. Και τα δύο αυτά άτομα αποτελούν επιλογές της κυβέρνησης Σύριζα και μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Το μόνο που απομένει για την επισημοποίηση, είναι να πέσει η υπογραφή του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ζήτημα ημερών, αν όχι ωρών.

Η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης αναμένεται να προκαλέσει ρίγη ενθουσιασμού στο πανελλήνιο καθώς επιβραβεύει δυο από τους πλέον άξιους και δημοφιλείς Έλληνες, παρακάμπτοντας τα στενά κομματικά κριτήρια. Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων άλλωστε, σύμφωνα με το σύνταγμα, διορίζονται αναγνωρισμένης αξίας προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας. 

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, η αγαπημένη φιγούρα του δελτίου των 8 στο ΜΕΓΚΑ, μας κρατούσε συντροφιά αυτά τα δύσκολα χρόνια. Μας έλεγε για όλες τις ανείπωτες συμφορές από τις οποίες γλυτώσαμε χάρη στα μνημόνια, τα οποία είναι ευλογία για τον τόπο, όπως έλεγε και μια ψυχή. Με ύφος σοβαρό και συνάμα μειλίχιο, μας τόνιζε πόσο τυχεροί είμαστε που μας κυβερνούν άνθρωποι όπως ο ΓΑΠ, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος… Μας εξιστορούσε γεγονότα θλιβερά που συνέβησαν κι εξακολουθούν να συμβαίνουν σε κάποιες χώρες μακρινές χώρες που χρεοκόπησαν ή έβγαλαν αριστερούς στην κυβέρνηση. Μας μιλούσε για την πείνα και τη φρίκη που βασιλεύουν σε μέρη όπως το Ιράκ και η Συρία και πάλι καλά να λέμε και να κάνουμε και τον σταυρό μας. Ο Γιάννης είχε γίνει για εμάς κάτι σαν τον παππού που έλεγε παραμύθια στα εγγόνια του μπροστά στο τζάκι, εν προκειμένω, στη μικρή οθόνη.

Λέγεται μάλιστα ότι οι επερχόμενες εξελίξεις στις αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών καναλιών ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην απόφαση να διορίσει τον Γιάννη Πρετεντέρη πρέσβη εκ προσωπικοτήτων. Ο κίνδυνος να χάσει το ΜΕΓΚΑ την άδεια να εκπέμπει ή να υποχρεωθεί να καταβάλει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, καθιστά επισφαλές το επαγγελματικό μέλλον του λαοφιλούς δημοσιογράφου στο κανάλι που τον ανέδειξε. Στελέχη της κυβέρνησης εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό ότι μια τέτοια προσωπικότητα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ασε που, ύστερα από αυτό τον ανέλπιστο διορισμό, ο ιδεολογικά ευέλικτος Γιάννης θα γίνει πιο συριζαίος κι από τον Τσίπρα.

Όσο για την περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Στο πρόσωπό της η κυβέρνηση της αριστεράς επιβραβεύει τη σκληρά εργαζόμενη ελληνίδα μάνα που πασχίζει να ισορροπήσει ανάμεσα σε πολλούς και απαιτητικούς ρόλους, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε. Η όμορφη και πάντα γελαστή Ελένη θα σκορπά παντού τη χαρά και με τη βούλα πια του ελληνικού κράτος. Επιπλέον, θα μοιράζει απλόχερα γόβες και βερνίκια νυχιών στις φτωχές Ελληνίδες που λόγω της κρίσης αδυνατούν να κάνουν ψώνια. Λέγεται μάλιστα ότι η μελλοντική πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων δέχεται εισηγήσεις από τη γενική γραμματεία ισότητας να ξεκινήσει την προσφορά προϊόντων ομορφιάς και ένδυσης και για άντρες. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της Ελένης Μενεγάκη έπαιξε και το υπουργείο τουρισμού. Ο διορισμός της, όπως πιστεύεται, θα αναβαθμίσει τουριστικά το νησί της Άνδρου, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ο τελευταίος σύντροφός της, σε νέο προορισμό του διεθνούς τζετ-σετ, για να μη συνωστίζονται οι πάντες σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Κι ενώ ο διορισμός του Γιάννη Πρετεντέρη και της Ελένης Μενεγάκη ως πρεσβευτές εκ προσωπικοτήτων βρίσκεται στην τελική ευθεία, το πράγμα φαίνεται πως καθυστερεί εξαιτίας των αντιρρήσεων που προβάλλει η αριστερή πλατφόρμα του Σύριζα. Εγκυρες πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προτιμά στη θέση του Γιάννη Πρετεντέρη τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα για την ποιητική του φλέβα και για τη βαθιά του γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας. Αλλά, ούτε και για το πρόσωπο της Ελένης Μενεγάκη υπάρχει ομοφωνία, καθώς οι λαφαζανικοί εμφανίζονται διχασμένοι μεταξύ Αννίτας Πάνια και Μαρίας Μπεκατώρου.

Υ.Γ. Σύντροφοι, είπαμε να τρώμε τις τρολιές και τις μούφες, αλλά, όχι κι έτσι!

Αναδημοσίευση από το Tvxs.gr



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons