Πραγματική κόλαση πιέσεων με τις συντάξεις

Κόλαση πιέσεων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση από τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους δανειστές για να μειώσει δραματικά το ύψος των παρεχόμενων κύριων συντάξεων, να μηδενίσει σχεδόν τις επικουρικές, να μην επαναφέρει την 13η σύνταξη, να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης, να καταργήσει τις δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης και ούτως καθεξής.

Η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί στις προγραμματικές της δηλώσεις να διακήρυττε υψιπετώς ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να μειώσει τις συντάξεις, αλλά εμείς καθόλου βέβαιοι δεν είμαστε τι τελικά θα κάνει.
Αντιθέτως, είμαστε σίγουροι πλέον ότι τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα δοθεί τα Χριστούγεννα η 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ το μήνα. Τώρα η κυβέρνηση μιλάει για… εφάπαξ επίδομα σε όσους παίρνουν κάτω από 500 ευρώ! Ελεημοσύνη δηλαδή!

Οι Γερμανοί απαιτούν να εφαρμοστεί αμέσως η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, πράγμα που θα οδηγήσει σε συνεχείς περικοπές των επικουρικών συντάξεων με σύντομη προοπτική τον ουσιαστικό μηδενισμό τους.

Πέρα από αυτό όμως (έτσι κι αλλιώς οι επικουρικές συντάξεις είναι κατά μέσον όρο γύρω στα 150 ευρώ), το Βερολίνο απαιτεί να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις… κύριες συντάξεις! Να αρπάζει δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνηση 10-20 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως έκαναν ο Βενιζέλος κι ο Σαμαράς με τα «κουρέματα» των ομολόγων, κάθε φορά που έχει ανάγκη το κράτος, και στη συνέχεια η κυβέρνηση-ληστής να κάνει την αδιάφορη, κόβοντας τις συντάξεις από τους συνταξιούχους και φορτώνοντάς τους τη ζημιά!

Οι δανειστές –πάντα με επικεφαλής τους Γερμανούς– απαιτούν να εφαρμοστεί επίσης ο κατάπτυστος νόμος του Γιωργάκη 3863/2010 για την εφαρμογή νέου τρόπου υπολογισμού των κύριων συντάξεων. Εννοείται φυσικά ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε σαφώς χαμηλότερες συντάξεις σε σύγκριση με τον νυν ισχύοντα τρόπο υπολογισμού τους. Βεβαίως και πρέπει να περιοριστούν δραστικότατα οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά άλλο αυτό και εντελώς άλλο η αύξηση του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτή η αύξηση συναρτάται με διαφορετικούς παράγοντες – είδος δουλειάς, δυνατότητες επιβίωσης, προσδόκιμο ζωής κ.λπ.

Πηγή: prin.gr

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons