Έκκληση για γιατρούς κάνει η Κάλυμνος

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην Κάλυμνο. 
Σύμφωνα με έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου που έφτασε στο γραφείο του προέδρου της (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) Παναγιώτη Ψυχάρη, η σημερινή κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νησιού είναι τραγική. Συγκεκριμένα σ ένα νησί 16.000 κατοίκων, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 2 γιατροί στο ΕΟΠΥΥ και ήδη ο 1 είναι στους Λειψούς.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλύμνου, Γεράσιμος Αποστολάτος, στην Κάλυμνο υπηρετούσαν 8 γιατροί στο πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, και σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε ο πρώην Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τώρα έχει μόνο 2.

Επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω της γεωγραφικής θέσης τους νησιού, καθώς είναι απέναντι από τις Μικρασιατικές Ακτές, με την αθρόα είσοδο μεταναστών και την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει πολύ την Κάλυμνο υπάρχει ανάγκη για περισσότερους γιατρούς. 

Ο Σύλλογος παρακαλεί τον Υπουργό υγείας να μεριμνήσει για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων γιατρών για ένα μεταβατικό στάδιο με σχέση εργασίας πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτό όπως σημειώνουν θα λύσει το πρόβλημα άμεσα.

Ανθή Αγγελοπούλου


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons