Πατέρας Βαρουφάκη: Στο δημοτικό έβγαλε το "ν" από το Γιάννης - Τον χτυπούν γιατί είναι άξιος

Το Έθνος της Κυριακής επισκέφτηκε το σπίτι του Γιώργου Βαρουφάκη στην οδό Ναϊάδων στο Φάληρο, όπου ο ίδιος μένει μόνος του από το 2008, μετά τον θάνατο της γυναίκας του, Ελένης. Ο Πατέρας του Υπουργού Οικονομικών έκαν εξορία στη Μακρόνησο και τέλεσε πρόεδρος της Χαλυβουργικής. Μίλησε για πρώτη φορά για τον γιο του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Διαβάστε παρακάτω τι λέει για τον Ο 'πόλεμο' με τους δανειστές και η 'από κούνια' απόφασή να γράφει το όνομά του με ένα 'ν'

Το Έθνος της Κυριακής επισκέφτηκε το σπίτι του Γιώργου Βαρουφάκη στην οδό Ναϊάδων στο Φάληρο, όπου ο ίδιος μένει μόνος του από το 2008, μετά τον θάνατο της γυναίκας του, Ελένης.

Ο Γιώργος Βαρουφάκης είχε ξεκινήσει να δουλεύει στη Χαλυβουργική το 1954 και το 2003 έγινε πρόεδρος. Αυτό που δεν ήξερε όμως η εταιρεία όταν τον προσέλαβε ήταν ο βαθιά αριστερός και επαναστατικός χαρακτήρας του. Το 1948, όταν ο Γιώργος ήταν φοιτητής στο Χημικό και μέλος της παράνομης ΕΠΟΝ, οι ίδιοι οι συμφοιτητές του τον συνέλαβαν.

Ο νονός του ήταν ο συνταγματάρχης Σκλαβενίτης, ο οποίος μάλιστα έδωσε εντολή να τον απολύσουν. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για αποκήρυξη και ο Γιώργος Βαρουφάκης κατέληξε στην Μακρόνησο, όπου, όπως λέει ο ίδιος, είχε την τύχη να γνωρίσει τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μανώλη Κατράκη και τον Σπύρο Λιναρδάτο. Αξιοσημείωτο είναι πως η μητέρα του Γιώργου δεν ήθελε να τον βαπτίσει, γιατί μπορεί «να μεγαλώσει και να έρθει να μου πει με ποιο δικαίωμα με ενέταξες σε μια θρησκεία;».

Η οικογένεια για τον Γιώργο ήρθε μετά την εξορία και το 1961 η γυναίκα του, Ελένη, έφερε στην ζωή τον Γιάνη. Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας του, ο Υπουργός Οικονομικών είχε από μικρός εκφράσει την ανάγκη να γράφει το όνομά του με ένα «ν». Στην τετάρτη δημοτικού η δασκάλα του είχε αφαιρέσει δυο βαθμούς επειδή δεν είχε γράψει το όνομά του σωστά και εκείνος, γυρνώντας σπίτι, ρώτησε τον πατέρα του αν υπάρχει κάποιος κανόνας που να επιβάλει τα δύο «ν».

Ο Γιώργο Βαρουφάκης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον γιο του, ο οποίος μάλιστα τον είχε πάρει τηλέφωνο όσο ήταν στη Ρίγα της Λετονίας και μοιράστηκε μαζί του τις αγωνίες του. Ο πατέρας του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών δηλώνει πως στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετουσιώνει αυτό που θεωρείται «ενωμένη αριστερά». Τέλος, στα 90 του, δηλώνει πως ζει μια πολύ έντονη ζωή και ακολουθεί αυτό που κάποτε είχε πει ο Τζέιμς Ντιν: «Κάντε όνειρα σαν να είστε αθάνατοι».

Μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, χαριτολογώντας σχολίασε «θα αποκηρύξω τον γιο μου για να σταματήσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα».

Θέλω να πω ότι τον εκτιμούν και ας διαφωνούν ριζικά μαζί του, λέει ο πατέρας του υπουργού και αιτιολογεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ως προσπάθεια υποτίμησης και υποβιβασμού. «Γιατί είναι άξιος. Δεν τους πάει... δεν τους ταιριάζει. Γι αυτό τον χτυπούν. Είναι η πρώτη φορά που ανέβηκε το γόητρο και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μόνον τώρα» λέει ο Γ. Βαρουφάκης.

«Μπαμπά είναι πολύ δύσκολα, μα πάρα πολύ δύσκολα, αλλά παλεύω και όταν παλεύεις πετυχαίνεις», εκμυστηρεύεται ο υπουργός στον πατέρα του.

«Ο πρωθυπουργός αν ήθελε θα μπορούσε να είχε διώξει τον Γιάνη, δεν το έκανε όμως. Αντίθετα φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη. Είναι εξαιρετικό παιδί. Είναι τίμιος και αυτό που λέει αυτό και κάνει. παλεύει πολύ για τον σκοπό του. Έχει πάρα πολλές υποθέσεις να διαχειριστεί και ο αγώνας είναι πολύπλευρος» σχολίασε και αποκαλύπτοντας την ευαίσθητη πλευρά του υπουργού θυμήθηκε όταν τον πήρε τηλέφωνο από τη Ρίγα και του είπε «ήθελα να μάθω πώς είσαι μπαμπά μου».... Με έπαιρνε από την Αμερική, όταν δίδασκε, για να μου πει ότι «είχε την ανάγκη να με ακούσει...».

Πηγή: Έθνοςπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons