Μέσα στα ερείπια ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Γάζα (βίντεο)

Το Karama-Gaza Human Rights Film Festival  (Red Carpet) είναι ένα φεστιβάλ για μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες με αφηγηματικό/ντοκιμαντερίστικο χαρακτήρα. Διεξάγεται στη λωρίδα της Γάζας μεταξύ 12 και 14 Μαϊου. Είναι το πρώτο φεστιβάλ που επικεντρώνεται στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη αλλά και στον κόσμο. 

"..Ίσως καθήσεις παν’ απ’ το χωριό μας σαν εφιάλτης τρόμου εχθρέ του ήλιου
αλλά δεν παζαρεύω
κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θα αντιστέκομαι..."

Σαμίχ Κάσεμ

Να θυμίσουμε οτι στις 21 Ιουλίου 2014 έγινε η σφαγή στην Shujaiya:

Δεκάδες σκοτώθηκαν καθώς το Ισραήλ βομβάρδισε την ανατολική πόλη της Γάζας
(απο άρθρο της 21/7/2014) 

''Δεκάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, καθώς το Ισραήλ σφυροκόπησε αδιακρίτως την ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας την Shujaiya.
Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Dr Ashraf al-Qidra δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ,ότι 60 πτώματα έχουν ήδη αφαιρεθεί από τα συντρίμμια των σπιτιών και των πολυκατοικιών, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 200.
Αλλά ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι μαλλόν υψηλότερος.Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είπε ότι συντόνισε μια δίωρη «ανθρωπιστική εκεχειρία» για να επιτρέψει τη διάσωση των τραυματιών και την περισυλλογή των πτωμάτων.
Η σφαγή αυτή ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στους 420 από την εισβολή και την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, που τώρα μπαίνει στην δεύτερη βδομάδα. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, με πολλούς κατοίκους να αναζητούν καταφύγιο στα σχολεία που ελέγχουν τα Ηνωμένα Έθνη.
Η Γάζα είναι μια μικρή περιοχή, αποτελεί το σπίτι για 1,8 εκατομμύρια άτομα, και πουθενά σε αυτή την περιοχή δεν μπορούν να προστατευθούν από τις ισραηλινές χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες επιθέσεις. Η στρατιωτική δικτατορία της Αιγύπτου, στενά δεμένη με το Ισραήλ, έχει κρατήσει το πέρασμα της Ράφα καλά κλεισμένο...''

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons