Νωρίτερα σε νοσοκομεία τα κονδύλια για τις εφημερίες

Στα Νοσοκομεία εστάλησαν, και μάλιστα 2 ημέρες νωρίτερα από την τελική προθεσμία, τα χρήματα για τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του έτους, χωρίς να λείπουν, ωστόσο, τα προβλήματα που κινδυνεύουν να εμποδίσουν την έγκαιρη καταβολή τους. Σε ποιους γιατρούς οφείλεται ακόμα ο Δεκέμβρης.
Το πρώτο βήμα για την καταβολή των εφημεριών Ιανουαρίου-Μαρτίου στους γιατρούς του ΕΣΥ έγινε, με τη μεταφορά στα νοσοκομεία των ποσών, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της ΟΕΝΓΕ. Μάλιστα, τα χρήματα έφθασαν στα νοσηλευτικά ιδρύματα σήμερα, 2 ημέρες πριν την προθεσμία της 23 Μαΐου. Έτσι, τα Νοσοκομεία που έχουν θεωρημένα εντάλματα από τους Επιτρόπους μπορούν να τα αναρτήσουν στην Εθνική Αρχή Πληρωμών. Με αυτό τον τρόπο οι εφημερίες θα καταβληθούν κανονικά στις 27 Μαΐου, όπως έχει δεσμευθεί η Αριστοτέλους και ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός Ανδρ. Ξανθός.
Η 1η Υγειονομική Περιφέρεια έχει διεκπεραιώσει τη διαδικασία ενταλματοποίησης και ανάρτησης, όπως και το Νοσοκομείο του Ρίο.
Αντιθέτως, εμπλοκή φαίνεται πως παρουσιάζεται στα Κέντρα Υγείας, λόγω της μεταφοράς της ευθύνης καταβολής μισθοδοσίας και εφημεριών από τα νοσοκομεία στις ΔΥΠΕ, που ισχύει μετά από πρόσφατη νομοθετική αλλαγή. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας, τα ΚΥ διαθέτουν ξεχωριστό κονδύλι, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Πιο άτυχοι από όλους, όμως, είναι οι γιατροί σε ΝΜΤΣ, Αρεταίειο και Αιγινήτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο δεν ξέρουν αν θα πάρουν τις εφημερίες για το πρώτο τρίμηνο του 2015, αλλά δεν έχουν πληρωθεί καν τις εφημερίες του Δεκεμβρίου. Το πρόβλημα, πληροφορούμαστε, πηγάζει στην Αριστοτέλους, όπου έχει κολλήσει η σχετική ΚΥΑ, που θα έλυνε το πρόβλημα μια και καλή.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons