Δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές παθήσεις των ματιών!

Οι παθήσεις στα μάτια, αποτελούν ένα μείζον ιατρικό πρόβλημα, αφού  υπολογίζεται ότι ''χτυπούν'' έναν στους τρεις μετά από κάποια ηλικία.

Ποιες είναι οι πιο συχνές παθήσεις των ματιών;

Μάθετε τα πάντα στο άρθρο που ακολουθεί.

Ανατομία του ματιού!

Η ανατομία του ματιού είναι πολύπλοκη. Οι βασικές δομές του περιλαμβάνουν:

Κερατοειδούς
Ίριδα
Ωχρά κηλίδα
Οπτικό νεύρο: συνδέει το μάτι με τον εγκέφαλο και μεταφέρει τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που σχηματίζονται από τον αμφιβληστροειδή προς τον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου

Γλαύκωμα
 

Το γλαύκωμα είναι μια ομάδα παθήσεων των ματιών που αναπτύσσονται λόγω της αυξημένης ενδοφθάλμιας πίεσης (ΙΟΡ) εντός του οφθαλμού. Η αυξημένη πίεση επηρεάζει το οπτικό νεύρο και μπορεί να προκαλέσει απώλεια της όρασης. 

Τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό αλλά και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο της νόσου.

Καταρράκτης

Ο καταρράκτης είναι μια ανώδυνη θόλωση του φακού του ματιού που προκαλεί θολή όραση. Οι αιτίες του καταρράκτη περιλαμβάνουν το διαβήτη, τραύμα, κάποια φάρμακα και η υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία.
 

Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD)

Η ωχρά κηλίδα είναι μια ασθένεια των ματιών που εμφανίζεται μετά την ηλικία των 60 και καταστρέφει σταδιακά την ωχρά κηλίδα, το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς.

Αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς

Η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς συμβαίνει όταν ο αμφιβληστροειδής (ιστός στο πίσω μέρος του ματιού) διαχωρίζει (αποκολλάται) από τις υποκείμενες δομές της. Οι παράγοντες κινδύνου για την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς περιλαμβάνουν την μυωπία ή την επέμβαση μετά από καταρράκτη.
 

πηγή http://ift.tt/ZxbvhBπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons