Πυροβόλησαν τρανς γυναίκα κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης

Eκτός κινδύνου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας μια άτυχη τρανς γυναίκα, η οποία δέχθηκε δολοφονική επίθεση με πυροβολισμό από καραμπίνα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή κοντά στο Σταθμό Λαρίσης.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών εξέδωσε ανακοίνωση για το απαράδεκτο συμβάν ρατσιστικής βίας.

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) αναγνωρισμένη συλλογικότητα για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, καταγγέλλει επίθεση με όπλο κατά τρανς γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Πέμπτης 21.5.2015, περί ώρα 6.00-6.10 το πρωί, στην περιοχή κοντά στο Σταθμό Λαρίσης κοντά στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής, άγνωστος εύσωμος άντρας ηλικίας 35-40 ετών όταν αντιλήφθηκε ότι είχε μπροστά του τρανς γυναίκα, την εξύβρισε αποκαλώντας τη «τραβέλι», εκείνη του ανταπάντησε υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπειά της, και στη συνέχεια χωρίς να καταλάβει πώς καθώς όλα έγιναν πολύ γρήγορα, την πυροβόλησε στα πόδια, στους μηρούς και κοντά στα γεννητικά όργανα, πιθανότατα με κυνηγετικό όπλο.

Η τρανς γυναίκα έφτασε τρομοκρατημένη και αιμόφυρτη στην είσοδο της Τροχαίας όπου γυναίκα αξιωματικός της Τροχαίας προσπάθησε να τη συνεφέρει, της προσέφερε νερό και τις πρώτες βοήθειες και αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της τρανς γυναίκας, η συμπεριφορά των αστυνομικών της Τροχαίας υπήρξε υποδειγματική.

Μεταφέρθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας στη χειρουργική κλινική όπου της καθάρισαν και αφαίρεσαν τα θραύσματα από τα σκάγια και νοσηλεύεται. Όπως ενημερώθηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΔ που έσπευσαν στο νοσοκομείο αφού πληροφορήθηκαν την επίθεση, θα νοσηλευτεί όσο χρειαστεί , θα γίνουν επαναληπτικές εξετάσεις καθώς και αξονική τομογραφία, για να διαπιστωθεί αν έχουν αφαιρεθεί τα θραύσματα πλήρως. Παράλληλα, η τρανς γυναίκα έδωσε κατάθεση σε αστυνομικό και πλήρη καταγραφή της επίθεσης.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και θα αναλάβει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για τη καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους με έδαφος τη ταυτότητα φύλου, καθώς τα κρούσματα τρανσφοβικών επιθέσεων πολλαπλασιάζονται -πρόσφατο το περιστατικό επίθεσης στην Ευβοια- και όπως καταγράφηκε προ ημερών στην ετήσια έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, είναι ιδιαίτερης σκληρότητας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)

http://ift.tt/1HmdVTv

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons