Η αλήθεια πίσω από τη "φωτογραφία από το Νεπαλ" που συγκλόνισε τον κόσμο

«Αυτή ίσως είναι η φωτογραφία μου με τα περισσότερα share, αλλά με τη λάθος ιστορία» αναφέρει ο Βιετναμέζος Φωτογράφος Na Son Nguyen στο BBC. Ο λόγος για την παραπάνω φωτογραφία που έκανε το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση μέσω των κοινωνικώ δικτύων.

Η φωτογραφία φάνηκε πως ήταν από τον σεισμό που έγινε πρόσφατα στο Νεπάλ όπου χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μέσα σε λίγες μέρες έγινε viral αλλά το ζήτημα ήταν πως η φωτογραφία είναι από το Βιετνάμ και όχι από το Νεπάλ, ενώ τραβήχτηκε πριν οκτώ χρόνια

«Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία τον Οκτώβριο του 2007, στο Can Ty, ένα απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Χα Γκιάνγκ. Περνούσα μέσα από το χωριό, αλλά με σταμάτησε η εικόνα αυτό των δύο παιδιών που έπαιζαν μπροστά από το σπίτι τους, την ώρα που οι γονείς τους έλειπαν για δουλειά στα χωράφια», δήλωσε ο Βιετναμέζος φωτογράφος Na Son Nguyen στο BBC.

«Το κοριτσάκι, πιθανώς δύο ετών, έκλαιγε επειδή έβλεπε έναν ξένο, έτσι το αγοράκι, που ήταν περίπου 3 ετών, το αγκάλιασε για να νιώσει καλύτερα. Ήταν μία γλυκιά κίνηση και την απαθανάτισα», σημείωσε ο Βιετναμέζος  φωτογράφος. 

Αρχικά η φωτογραφία είχε κυκλοφορήσει πριν από τρία χρόνια ως η φωτογραφία δύο «εγκαταλελειμμένων ορφανών». Μετά παρουσιάστηκε ως «δύο ορφανά από τη Βιρμανία» και λίγα χρόνια αργότερα ως «παιδιά από τη Συρία». «Μερικοί άνθρωποι ιντριγκάρονται στο να δημιουργούν ιστορίες για παιδιά, όπως ότι πέθανε η μητέρα τους ή τα εγκατέλειψε ο πατέρας τους», 

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons