"Κατέρρευσε" το ΑΧΕΠΑ την Παρασκευή!

"Κατέρρευσε" το ΑΧΕΠΑ!
Οι ασθενείς που προσέρχονταν στην εφημερία, περνούσαν από διαλογή και είτε διώχνονταν είτε παραπέμπονταν σε άλλο νοσοκομείο αν η κατάστασή τους ήταν σοβαρή, με αποτέλεσμα απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και πιθανό κίνδυνο για την υγεία τους.
Η απερίγραπτη κατάσταση παρατηρήθηκε στα περιστατικά που προσέρχονταν στην Α’ προπαιδευτική παθολογική κλινική του ΑΠΘ στο ΑΧΕΠΑ, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της 5μελούς ΕΙΝΑΠ ΑΧΕΠΑ, Αθανάσιο Σιούλη, η Διοίκηση – για λόγους οικονομίας – έχει δώσει εντολή στους ειδικούς γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος να εφημερεύουν συχνά από το σπίτι (on-call). Στο πλαίσιο αυτό, η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι 18 από τους 25 ειδικευόμενους γιατρούς, διεκδικώντας δεδουλευμένες εφημερίες 3 μηνών, δημιούργησε πρόσθετες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των περιστατικών. Έτσι, η διεύθυνση της κλινικής σε συνεννόηση με την αρμόδια ΥΠΕ αποφάσισαν να γίνεται εκτροπή των σοβαρότερων περιστατικών με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προς το Γ. Γεννηματάς που συνεφημερεύει.
Την αδυναμία του ΑΧΕΠΑ να εξυπηρετήσει τους ασθενείς κατά την εφημερία της 5ης Μάη, παραδέχεται και ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Παναγιώτης Παντελιάδης. Υποστηρίζει,
όμως, ότι οι ασθενείς που δεν εξυπηρετήθηκαν στην πραγματικότητα ήταν περιστατικά ρουτίνας που ήρθαν στην εφημερία μετά από συνεννόηση με το προσωπικό για εξετάσεις ή επίσκεψη...
Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πάντως είναι ότι από την εφημερία του ΑΧΕΠΑ περνούν περί τους 200 ασθενείς κάθε φορά, όπως κι ότι οι δυνατότητες του Γ. Γεννηματά που είναι ένα μικρό νοσοκομείο, είναι περιορισμένες και τα επιπλέον περιστατικά που παραπέμπονται εκτάκτως αναγκαστικά θα «στριμωχτούν».
Βέβαιο, επίσης, είναι ότι το «πετσοκομμένο» πρόγραμμα εφημεριών και η επίσχεση των ειδικευόμενων, θα εντείνουν τις δυσλειτουργίες στο ΑΧΕΠΑ στο εγγύς μέλλον. Είναι ενδεικτικό ότι στην επίσχεση ήδη συμμετέχουν και οι ειδικευόμενοι της νευροχειρουργικής, του ακτινολογικού, της αναισθησιολογίας, της προπαιδευτικής χειρουργικής και της προπαιδευτικής παθολογικής, ενώ την πρόθεσή τους να κατέλθουν σε επίσχεση έχουν δηλώσει και οι ειδικευόμενοι της παιδιατρικής.
Σύμφωνα με τον κ. Σιούλη, πολύ πριν ξεκινήσουν οι επισχέσεις, με αφορμή την τροποποίηση των προγραμμάτων εφημεριών, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τόσο τη Διοίκηση του νοσοκομείου όσο και το υπουργείο Υγείας για τις ανασφαλείς συνθήκες λειτουργίας που θα προέκυπταν.
Τις επιπτώσεις για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από την κατάσταση, επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ καθηγητής, Ιωάννης Νηματούδης, ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής ιατρών ΑΧΕΠΑ διευθυντής ΕΣΥ, Αθανάσιος Σιούλης και η πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου καθηγήτρια, Μαρία Χατζηστυλιανού-Σιδηροπούλου.
«Αποτελεί τραγωδία για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα να μην στηρίζονται νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης, που επί δεκαετίες συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση και κάλυψη των ιατρικών ανθρωπίνων αναγκών, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικοκοινωνικής κρίσης με αυξανόμενη την προσέλευση των ασθενών στα δημόσια ιδρύματα», λένε οι γιατροί, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνουν περαιτέρω τροποποιήσεις του προγράμματος εφημεριών.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons