ΙΣΛάρισας: Στήριξη κινητοποιήσεων γιατρών ΕΣΥ Π.Γ.Ν.Λ.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 
Λάρισα 26 Μαΐου 2015 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.
Δ Ε Λ Τ Ι Ο               Τ Υ Π Ο Υ

Στήριξη κινητοποιήσεων γιατρών ΕΣΥ Π.Γ.Ν.Λ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λ., όπως αυτές αποφασίστηκαν στην έκτακτη τους Γ.Σ. στις 25-05-2015 και καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πάρουν μέρος μαζικά σ΄αυτές.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως το επαίσχυντο καθεστώς της απλήρωτης δεδουλευμένης εργασίας, που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να σταματήσει πάραυτα. Δεν υπάρχει για μας καμία δικαιολογία, ούτε οικονομική, ούτε γραφειοκρατική, που να βάζει σε περιπέτεια την επιβίωση όχι μόνον των ίδιων των συναδέλφων μας, αλλά και των οικογενειών τους.
Θεωρούμε πως η μεγάλη υποχρηματοδότηση του συστήματος, με τις δημόσιες δαπάνες να βρίσκονται στο 4,3% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος Ευρωπαϊκός όρος είναι 6,9% του ΑΕΠ και το όριο ασφαλείας του συστήματος είναι 6%, αποτελεί την κύρια αιτία της υποστελέχωσης λόγω αδυναμίας προσλήψεων, καθώς και του γερασμένου πλέον εξοπλισμού. Η άμεση έκτακτη κρατική επιχορήγηση με χρηματοδότηση του συστήματος κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να φτάσουμε στα όρια ασφαλείας του συστήματος, είναι απόλυτα αναγκαία.

Επιπρόσθετα, η παράταση του αδιοίκητου του Π.Γ.Ν.Λ., επιδεινώνει την όλη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να θεωρείται πλέον επισφαλής. Καλοδεχούμενη η προσωρινή διοίκηση ως λύση ανάγκης, πρέπει όμως το συντομότερο δυνατό να εγκατασταθεί η «μόνιμη».

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας, μια άλλη μεγάλη κατηγορία απλήρωτων γιατρών, αναμένεται με μεγάλη καθυστέρηση να πληρωθούν τις εφημερίες τους, λόγω εμπλοκής τους σε ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες και νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, συντασσόμενος με τον ΠΙΣ και την ΟΕΝΓΕ, καλεί την Δ/ση της 5ης ΥΠΕ να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες στους γιατρούς. Καλεί επίσης την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ να συμβάλλει άμεσα στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του Π.Γ.Ν.Λ. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons