Τέλος επιτηδεύματος εις διπλούν

Αναδρομικά «ραβασάκια» σε χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που άφησαν απλήρωτο το τέλος επιτηδεύματος του 2013 ετοιμάζεται να αποστείλει η Εφορία, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή τους καθώς μέσα σε μια «αφυδατωμένη» αγορά θα πρέπει να εξοφλήσουν και τον «λογαριασμό» με την οφειλή του 2015.

Τις επιχειρήσεις αυτές συνέλαβε η ηλεκτρονική «απόχη» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μετά τις διασταυρώσεις τις οποίες έκανε για το συγκεκριμένο θέμα με αποτέλεσμα να οδηγούνται υποχρεωτικά τώρα στο ταμείο της Εφορίας, καλούμενες έτσι να πληρώσουν διπλό το συγκεκριμένο «χαράτσι».

Το ποσό που πρόκειται να εισπραχθεί υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι το 70% αυτής της οφειλής, ήτοι 140 εκατ. ευρώ, από αυτό το τέλος μπορεί να έρθει άμεσα στα κρατικά ταμεία βελτιώνοντας περαιτέρω την εικόνα των δημόσιων εσόδων.

Ηδη η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίζονται ο τύπος και το περιεχόμενο της πράξης διοικητικού προσδιορισμού (του εκκαθαριστικού σημειώματος) του τέλους επιτηδεύματος οικονομικού έτους 2013 για τα νομικά πρόσωπα καθώς και οι λοιπές λεπτομέρειες για την επιβολή και την είσπραξη του συγκεκριμένου τέλους.

Σύμφωνα με την απόφαση Σαββαΐδου, οι εταιρείες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα που δεν έχουν καταβάλει το τέλος επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013 θα λάβουν εντός των προσεχών ημερών, στα e-mails τους και στους λογαριασμούς τους στο σύστημα TAXISnet ειδοποιητήρια και ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά σημειώματα με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν τα παραπάνω ποσά, σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί από τους υπόχρεους έναν μήνα μετά τη βεβαίωσή του, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του Τέλους (εντός της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης) θα παρέχεται έκπτωση 1,5% επί του ύψους του «χαρατσιού». Να σημειωθεί ότι το ποσό του τέλους επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις ανέρχεται σε:

■ 800 ευρώ, για εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους ή σε πόλεις με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.

■ 1.000 ευρώ, για εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.

■ 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

■ 650 ευρώ για όσους έχουν «μπλοκάκια» (από 500 ευρώ το 2014) ανεξάρτητα αν αποκτούν ή όχι εισοδήματα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτώνπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons