Ο παπάς σκανδαλίστηκε από το γυμνό!

Το story έχει ως εξής για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται: η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έκανε μία εξωστρεφή, αξιέπαινη, ενέργεια (που κάποιοι τη βρήκαν... αξιόποινη). Αποφάσισε να προβάλλει για λίγες ημέρες το έργο «Stills» του Kris Verdonck, στον πίσω τοίχο μίας πολυκατοικίας, σε ένα παλιό πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρηγοπούλου, στο κάτω μέρος της πλατείας Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δημήτρη Κανελλόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, κάποιοι ενοχλήθηκαν, επειδή το έργο περιείχε εικόνες γυμνού! Λες και ζούμε 100 χρόνια πριν. Ένας παπάς για την ακρίβεια. Ο οποίος περνούσε τυχαία από εκεί. Και πήγε κατευθείαν στην αστυνομία να καταγγείλει τη... βλασφήμια. Η αστυνομία φυσικά επέβαλε την τάξη! Πώς; Συλλαμβάνοντας με τη διαδικασία του αυτόφωρου την υπεύθυνη του χώρου.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αποφάσισε να «κατεβάσει» το έργο, «κατόπιν καταγγελιών επί του περιεχομένου αυτού, επειδή σέβεται και υπακούει τους νόμους» όπως χαρακτηριστικά λέει στην ανακοίνωσή της. Το ζήτησε η αστυνομία επικαλούμενη έναν νόμο του μεσοπολέμου για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Συνεχίζει, δε η Στέγη: «Λυπόμαστε που 12 χρόνια μετά το Outlook, συζητάμε ακόμα αν είναι προσβλητικό το γυμνό σε ένα σύγχρονο έργο τέχνης. Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι είναι χυδαίο, τι θα έπρεπε να μας ενοχλεί πιο πολύ, η εικόνα γυμνών ανθρώπων που προβάλλονται σε ένα τοίχο πάρκινγκ της πλατείας Κλαυθμώνος ή η καθημερινότητα εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζουν στην κάτω μεριά της πλατείας».

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons