«Το εξτρεμιστικό Κέντρο βγήκε στο πεζοδρόμιο»

Αρθρογράφος: 
Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Εκατό ημέρες κυβέρνηση της Αριστεράς, οι νεκροί αναστήθηκαν και οι κυριλέδες  βγήκαν στους δρόμους.    Οι προστάτες της Λογικής και του Διαφωτισμού μαζεύτηκαν  την Τρίτη το βράδυ έξω από τη Βουλή για να βροντοφωνάξουν «'Οχι Μπαλτάς στην Παιδεία!», όπου «Μπαλτάς» είναι ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς (τι στο καλό, ο Σεφερλής τους γράφει τα λογοπαίγνια;) και  «Παιδεία» είναι η νεοφιλελεύθερη εκπαίδευση των ονείρων τους. Αν μπορούσαν θα τα έφτιαχναν τα Πανεπιστήμια στις αυλές των επιχειρήσεων, για να διαλέγει ο επιχειρηματίας τους φοιτητές σαν να είναι σύκα σε καλάθι.

Κατέβηκαν στο δρόμο εκείνοι που βδελύσσονται  το δρόμο, εκείνοι που θεωρούν τις διαδηλώσεις αυτόχρημα παράνομες και καταστροφικές. Γι΄ αυτό φτάσαμε στη χρεοκοπία, κύριέ  μου, επειδή οι εργατοπατέρες έκλειναν  την Ερμού. Πρόκειται για βήμα υπαρξιακό κι ας ήταν λιγοστοί, εκατό,   βία εκατόν πενήντα. Όσο κι αν τους κολάκευαν οι κάμερες των καναλιών, όσο κι αν τους έδειχνε ο φακός αφ υψηλού και ευρυγωνίως, αρέα - αρέα να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα ήντουσαν και δεν ήτανε μαζί τους κι η Παναγιωταρέα.

Η Παναγιωταρέα δεν ήτανε, ήταν όμως ο Γεωργιάδης, ο Φορτσάκης, ο Βερέμης, ο Τζήμερος, ο Πορτοσάλτε,  πολλοί μεν οι κλητοί, ολίγοι δε οι εκλεκτοί. Οι υπόλοιποι συμμετείχαν μόνο με το πνεύμα τους, το σώμα το άφησαν σπίτι, μη τυχόν και τους δουν οι φίλοι τους από το GB Corner και τους περάσουν για κομμουνιστές. Στενοχωρήθηκε κι ο Άδωνις κι έγραψε στο τουίτερ «η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν ήταν τόσο μαζική όσο θα θέλαμε, ανάλογη της Καταστροφής του Νόμου Μπαλτά αλλά η αστική Τάξη ξυπνάει».

Καλά ξυπνητούρια!

Αν ήμουν η κυβέρνηση, θα έβγαζα φωτογραφία τους συγκεντρωμένους αλλά και εκείνους που δεν κατέβηκαν  στο  Σύνταγμα, τον Σταύρο, τον Κυριάκο, τον Ψαριανό, θα τους έκανα αφίσα και θα έγραφα από κάτω: «Αν πέσουμε εμείς, θα σας κυβερνήσουν αυτοί!».

Να μας κυβερνήσουν θέλουν οι θιασώτες του ευρωπαϊκού μετώπου, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν προς τα μέσα και προς τα έξω, κυρίως προς τα έξω. Δώστε μας εμάς την ευκαιρία και θα κάνουμε όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι και συντάξεις και εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις και άλλα που θα τα σκεφτούμε από μόνοι μας. Το εξτρεμιστικό Κέντρο τα κάνει όλα και τα κάνει μετά χαράς, επειδή τα πιστεύει κι όχι επειδή τα επιβάλουν οι δανειστές. Γατάκια δανειστές, όταν εσείς πηγαίνατε, εμείς ερχόμασταν.

Τρίβονται οι μετωπικοί να έρθουν στην εξουσία σαν σωτήρες πάνω σε γαϊδουράκια, μόνο που είναι οι προσπάθειές  τους, των συφοριασμένων,  σαν των Τρώων. Πλασάρονται σαν καινούργιοι,  ενώ είναι οι παλαιοί των ημερών. Ο κόσμος τους ξέρει κι από την καλή κι από την ανάποδη, τους έχει δει να υπηρετούν τον Μητσοτάκη, τον Σημίτη, τον Καραμανλή,  τον ΓΑΠ, τον Παπαδήμο , τον Σαμαρά. Υπηρέτες πολλών αφεντάδων, παρωχημένοι, διαβρωμένοι, φθαρμένοι, μην πω και διεφθαρμένοι, γιατί θα αδικήσω κάποιους εξ αυτών.

Την αφίσα, σύντροφοι, την αφίσα. 

Πηγή: Αυγήπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons