Ελεύθερη και δημόσια από φέτος η Β πλαζ Βούλας

Το επίσημο άνοιγμα της ακτής Β Πλαζ της Βούλας προανήγγειλε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Όπως είπε ο Δήμαρχος των 3Β, οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, Δημήτρη Δημητρίου, ώστε αυτό το καλοκαίρι οι πόρτες της πλαζ να ανοίξουν επισήμως και με όλους τους τύπους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε ανοίξει τις εισόδους μετά από αλλεπάλληλα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως σύμφωνα με πρόσφατα ψηφισμένη νομοθεσία, ιδιοκτήτης ήταν η ΕΤΑΔ.

Η συγκεκριμένη έκταση έχει «αμαρτωλό» παρελθόν, μιας και αρχικώς είχε δοθεί πρoς εκμετάλλευση σε ιδιωτική εταιρεία η οποία όμως ουδέποτε προχώρησε τα σχέδιά της. Κι αυτό εν ολίγοις, επειδή η κοινωνία της Βούλας αντέδρασε σύσσωμη στην προοπτική δημιουργίας ξενυχτάδικων. Παρόλ” αυτά οι εν λόγω συμβάσεις δεν έληξαν ποτέ, με αποτέλεσμα η παραλία – φιλέτο των νοτίων προαστίων να γίνει «φάντασμα».

Σήμερα η παραλία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η αμμουδιά έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου καλυφθεί από ξερά φύκια και από χαμηλή βλάστηση. Οι παλιές κατασκευές είναι ετοιμόρροπες. Οι τσιμεντένιοι όγκοι εντός της θάλασσας εμποδίζουν τη φυσική κυκλοφορία και καθαροσμό του νερού. Και τέλος από τις δύο άκρες της πλαζ εκβάλλουν ακόμη όμβρια ύδατα που υπερχειλίζουν από ένα μεγάλο περιμετρικό της παραλίας αυλάκι όπου λιμνάζουν.

Δείτε σε βίντεο το αρχικό άνοιγμα του κλειστού μέχρι τότε χώρου της Β πλαζ από τον πρώην δήμαρχο 3Β Σπύρο Πανά και τους Συλλόγους της περιοχής στις 15 Μαρτίου 2014.

Έπειτα τη δράση δενδροφύτευσης της παραλίας την οποία συντόνισε ο Δημοσθένης Δόγκας και η παράταξή του, Δημοτική Βούληση, προσφέροντας εκατοντάδες αρμυρίκια.

Και τέλος την επέμβαση της νέας δημοτικής αρχής, τον Οκτώβριο του 2014 για τον καθαρισμό της παραλίας, μέσω των δηλώσεων του αρμόδιου αντιδημάρχου, Παναγιώτη Σωτηρόπουλου.

Αναδημοσίευση από το 3vita.gr



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons