Τι περιλαμβάνει η πρόταση της κυβερνησης για συμφωνία

Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο επικρατεί στην κυβέρνηση, με την διαπραγμάτευση να βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση.

Όπως αποκάλυψε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, το τελικό σχέδιο της συμφωνίας έχει αρχίσει ήδη να γραφέται και θα περιλαμβάνει τα μέτρα τα οποία θα δεσμεύεται να λάβει η Αθήνα αλλά και τη χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα, καθώς και ένα πακέτο επενδύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA από την ελληνική πλευρά, το θέμα του ΦΠΑ παραμένει για την ώρα ανοικτό, ωστόσο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα βρεθεί λύση, καθώς υπάρχει η κατεύθυνση στο Brussels Group να κλείσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Προς το παρόν, η Αθήνα προτείνει τρεις συντελεστές (7%,14% και 22%), με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο, ενώ οι θεσμοί ζητούν δύο συντελεστές. Κρίσιμο στοιχείο, για την ελληνική πλευρά, είναι να υπάρχει μεν ανακατανομή των βαρών και παράλληλα να μην είναι τέτοιες οι μεταβολές που θα διαταράξουν την καταναλωτική συμπεριφορά.

Στα εργασιακά φαίνεται ότι έχει βρεθεί κοινός τόπος, με την Αθήνα να ζητά ένα μοντέλο με βάση το Διεθνές Γραφείο Εργασίας με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού σε δύο δόσεις (φθινόπωρο 2015 – Απρίλιος 2016).

Στο ασφαλιστικό φαίνεται ότι θα υπάρξει αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος έως το 2017, ωστόσο η Αθήνα θα δεσμεύεται να ανοίξει η συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος μετά από αναλογιστικές μελέτες που θα διασφαλίζουν τη βιώσιμότητά του. Την ίδια ώρα θα μπαίνει "φρένο" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, από το οποίο θα εξαιρούνται όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Ανοικτό είναι το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, καθώς μας χωρίζει 1 δισ. ευρώ από τους θεσμούς. Ωστοσό κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι τα 2/3 αυτής της διαφοράς έχουν να κάνουν με τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο η Αθήνα και οι θεσμοί υπολογίζουν αυτό το ύψος. Σε κάθε περίπτωση το κενό αυτό προτείνεται να καλυφθεί από έσοδα από ΦΠΑ και περιστολή δαπανών.

Σε ό,τι αφορά τις 100 δόσεις η Αθήνα ελπίζει ότι θα αποφέρουν 600 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι θεσμοί δεν εμφανίζονται τόσο αισιόοδοξη.

Ερώτημα παραμένει τέλος ο ρόλος του ΔΝΤ, τέλος, στη συμφωνία.

Τι ζητούν οι δανειστές

Σε άλλο μήκος κύματος φαίνεται ωστόσο ότι είναι η πλευρά των δανειστών σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πηγές των δανειστών με άμεση συμμετοχή στη διαπραγμάτευση ανέφεραν στο MEGA ότι την περασμένη εβδομάδα δεν σημειώθηκε καθόλου πρόοδος.

Για τον ΦΠΑ οι δανειστές επιμένουν σε έναν συντελεστή με κάποιες εξαιρέσεις.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, οι εν λόγω πηγές, δήλωναν ότι έχει επιτευχθεί ελάχιστη πρόοδος κυρίως σε κάποιες προτάσεις για τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Έλεγαν μάλιστα ότι το πρόσημο είναι αρνητικό.

Στα εργασιακά σημείωναν ότι οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες και ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα η ελληνική πλευρά επιμένει σε 1% του ΑΕΠ για φέτος, ενώ οι δανειστές λένε ότι ακόμη κι συμφωνούσαν αυτό θα σήμαινε επιπλέον μέτρα 3-4 δισ. ευρώ.

Οι πηγές των δανειστών τονίζουν τέλος ότι θα συμφωνούσαν να δοθούν τα χρήματα με ολοκληρωμένη συμφωνία.πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons