Ουκρανία: Ποινικό αδίκημα ο... ύμνος της ΕΣΣΔ

Σε ισχύ έθεσε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο τους νόμους οι οποίοι απαγορεύουν την «κομμουνιστική προπαγάνδα» και εξαίρουν τους εθνικιστές μαχητές, οι οποίοι έχουν προκαλέσει την οργή της Ρωσίας.

Το πακέτο νόμων, το οποίο εγκρίθηκε από το ουκρανικό Κοινοβούλιο την 9η Απριλίου, έχουν στόχο την πλήρη ρήξη με το σοβιετικό παρελθόν της Ουκρανίας, την ώρα που στο ανατολικό τμήμα της χώρας οι ουκρανικές αρχές συγκρούονται με ρωσόφονους αυτονομιστές.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας, οι νόμοι αυτοί «απαγορεύουν τα σοβιετικά σύμβολα, καταδικάζουν το κομμουνιστικό καθεστώς, ανοίγουν τα αρχεία των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών και αναγνωρίζουν όλους τους μαχητές για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», δηλαδή τους εθνικιστές που είχαν πολεμήσει στο πλευρό των ναζί εναντίον «της σοβιετικής κατοχής». Οι παραπάνω νόμοι εξισώσουν επίσης τα «ολοκληρωτικά καθεστώτα», των «σοβιετικών και των ναζί». Παρόμοιοι νόμοι έχουν κυρωθεί στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία.

Βάσει των νέων νόμων του κράτους τα μνημεία τα οποία τιμούν σοβιετικούς αξιωματούχους, ιδίως οι προτομές του Λένιν, θα αποκαθηλωθούν, ενώ κοινότητες, δρόμοι και επιχειρήσεις θα αλλάξουν ονόματα ώστε να μην παραπέμπουν στην εποχή του κομμουνισμού.

Εξάλλου η αναπαραγωγή του ύμνου της Σοβιετικής Ένωσης, που η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν επανέφερε ως τον εθνικό ύμνο της Ρωσικής Ομοσπονδίας με προσαρμοσμένους τους στίχους, είναι πλέον ποινικό αδίκημα στην Ουκρανία που επισύρει ποινή φυλάκισης.

Η Ρωσία κατήγγειλε με έντονο τρόπο τους συγκεκριμένους νόμους, κατηγορώντας το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί «ολοκληρωτικές» μεθόδους για την αποσοβιετοποίηση της Ουκρανίας και την προώθηση μιας εθνικιστικής ιδεολογίας που ωθεί τη χώρα «στην άβυσσο». Δυτικοί διανοούμενοι επισημαίνουν από τη δική τους πλευρά ότι οι αμφιλεγόμενοι νόμοι θα κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τις εντάσεις, σε μια χώρα ήδη βαθιά διχασμένη από τον πόλεμο.

ΠΗΓΗ http://left.gr/

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€
 

 

 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons