Δεσμεύσεις για πληρωμή εφημεριών και προσλήψεις στα νοσοκομεία

υυκα ξανθοςΤις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Yγείας, Ανδρέα Ξανθού, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών-υπερωριών, καθώς και την επιτάχυνση των προσλήψεων στο ΕΣΥ, απέσπασαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
Επίσης, ο κ. Ξανθός διευκρίνισε ότι η έκτακτη επιχορήγηση των νοσοκομείων για την περίθαλψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Το πρωί της Παρασκευής, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) πραγματοποίησε στάση εργασίας (από τις 11:00 έως τις 15:00), συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Υγείας. Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας έχει προγραμματιστεί και στις 20 Μαΐου, με τη συμμετοχή των ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ.
Στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπία της ΕΙΝΑΠ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο κ. Μάρδας δεσμέυθηκε ότι στις 23 Μαΐου θα εκταμιευθεί το κονδύλι για να αποπληρωθούν τα
δεδουλευμένα τους για το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Ενώ και στην επαφή που είχαν οι νοσοκομειακοί γιατροί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο κ. Ξανθός, επανέλαβε ότι από τις 27 Μαΐου θα αρχίσουν σταδιακά να αποπληρώνονται οι εφημερίες – υπερωρίες των γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων.
«Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να πάρετε τα χρήματά σας το δυνατό συντομότερο», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Απαντώντας ο κ. Ξανθός στα αιτήματα των γιατρών για στελέχωση των νοσοκομείων, διαβεβαίωσε την ΕΙΝΑΠ ότι προχωρά άμεσα η πρόσληψη 2.000 επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί και η πρόσληψη άλλων 1.095 για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ για να προχωρήσουν μέσα στο χρόνο οι προσλήψεις 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας όλης της χώρας.
Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί τόνισαν στον υπουργό ότι έχουν μειωθεί κατά 15% σε σχέση με πέρυσι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και τον κάλεσαν να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων.
«Το ποσό αυτό είναι απαραίτητο καθώς μόνο στον ‘Ευαγγελισμό’ νοσηλεύθηκαν, εφαρμόζοντας τις διατάξεις της εγκυκλίου Βορίδη, 240 ανασφάλιστοι, το κόστος των οποίων κυμάνθηκε γύρω στις 540.000 ευρώ. Αναλογιστείτε ποιο θα είναι το κόστος για την κάλυψη των ανασφάλιστων από εδώ και στο εξής σε όλη την χώρα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Σιώρας, Καρδιολόγος και πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ο κ. Ξανθός εξήγησε για μια ακόμη φορά ότι οι ανασφάλιστοι παραμένουν προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και όσον αφορά την πρότασή τους για την έκτακτη επιχορήγηση, αυτή θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαπραγμάτευσης.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons