Οταν η τιβί δολοφονεί βάναυσα την κοινή λογική

Το νεκρό πίτμπουλ μετά το θανατηφόρο κτύπημα του πυροσβεστικού οχήματος Το νεκρό κουτάβι μετά από τα πυρά αστυνομικού και το θανατηφόρο κτύπημα από όχημα της πυροσβεστικής

«Πίτμπουλ σε αμόκ κατασπαράζει 9 ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη». Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίστηκε το περιστατικό με ένα παρατημένο από τον ιδιοκτήτη του σκυλί (κουτάβι), το οποίο, ενώ έπαιζε με τους περαστικούς, ξαφνικά για άγνωστο λόγο αγρίεψε και δάγκωσε κάποιους, μέχρι που κλήθηκαν αστυνομικοί, το πυροβόλησαν στον χώρο ενός βενζινάδικου και το έλιωσαν.

Το βίντεο που συνόδευε τις τηλεοπτικές «ιαχές» δεν έδειχνε με σαφήνεια το πώς έφτασαν εκεί τα πράγματα. Τις απορίες πολλών πολιτών ξεκαθαρίζει η ΠΦΠΟ (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων) με μία άκρως αποκαλυπτική και δραματική ανακοίνωση:

«Μετά το φιάσκο που είδαμε όλοι για ακόμα μία φορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, οφείλουμε να λάβουμε θέση προς αποκατάσταση της αλήθειας σε ό,τι αφορά το δάγκωμα των 5-7-9-15 (όσους θέλει ο κάθε δημοσιογράφος) ανθρώπων από “μανιασμένο” πίτμπουλ στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης. Από τα αποσπάσματα του βίντεο που επέλεξαν να παίξουν τα μεγάλα κανάλια, αυτό που μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε υγιής νους που δεν επηρεάζεται από τον ομιλητή είναι ότι βλέπει ανθρώπους να χτυπάνε με μανία ένα ζώο, το οποίο σαφώς και υπερασπίζεται εαυτόν.

»Το ίδιο θα έκανε και ένας άνθρωπος αν κάποιος τον χτυπούσε. Οι δε μάρτυρες που “κόπηκαν” –σύμφωνα με πληροφορίες– είναι αυτοί που δηλώνουν ότι το ζώο εγκαταλείφθηκε την ίδια μέρα στην περιοχή και, παρ’ όλο το στρες του, στην αρχή έπαιζε με πολλούς από τους παρευρισκομένους στον χώρο».

Ενας αυτόπτης μάρτυρας, ο Α.Τ., απευθύνθηκε στον Φιλοζωικό Σύλλογο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και δήλωσε: «Η επίθεση εξελίχθηκε στο βενζινάδικο, ακριβώς απέναντι από τη δουλειά μου, στον δρόμο Θεσσαλονίκη-Μηχανιώνα. Πρόκειται για ένα πίτμπουλ κουτάβι, το οποίο προφανώς το πέταξαν και το σκυλί βρέθηκε για κακή του τύχη έξω από το βενζινάδικο.

Με το πιεστικό

Εκεί ο υπάλληλος του πλυντηρίου θεώρησε αστείο να πετάει με το πιεστικό νερό με μανία στον σκύλο, με αποτέλεσμα να τον νευριάσει. Τον τυραννούσε συνέχεια με το πιεστικό, μέχρι που τα κατάφερε να το αγριέψει. Το σκυλί τού επιτέθηκε, αλλά επειδή ήταν πολύ μωρό δεν ήξερε να δαγκώνει και να κλειδώνει τις σιαγόνες του όπως ένας ενήλικος σκύλος».

Η ανακοίνωση της ΠΦΠΟ διατυπώνει αυτονόητα ερωτήματα γιατί δεν κλήθηκε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σύλλογος Προστασίας να περισυλλέξει το ζώο ή έστω κάποιος εκπαιδευτής, γιατί δεν πυροβόλησε ο αστυνομικός στον αέρα και πυροβόλησε κατευθείαν στο ψαχνό και, τέλος, αν και κατά πόσο ο ιδιοκτήτης και κάθε ιδιοκτήτης ζώου που το πετάει έξω από το σπίτι, στον δρόμο, θα πληρώσει ποτέ σύμφωνα με τον νόμο για το κακούργημα που διαπράττει. «Ενας νεκρός σκύλος από πυρά αστυνομικού και εν συνεχεία θανατηφόρο χτύπημα από πυροσβεστικό όχημα, τι ακριβώς παράδειγμα δίνει στην κοινωνία;».

Η χαριστική βολή

Το χειρότερο είναι ότι ενώ μία αστυνομικός είχε καταφέρει να ηρεμήσει κάπως το σκυλί, ήρθαν μετά κι άλλοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και άσχετοι, το κλότσησαν, όπως καταγγέλλει ο μάρτυρας, το αγρίεψαν και αντί να περιμένουν τη Φιλοζωική το πυροβόλησαν. Το όχημα της Πυροσβεστικής έδωσε τη «χαριστική βολή» στο ταλαιπωρημένο ζώο.

Οσο για την προληπτική αγωγή για ενδεχόμενο λύσσας, είναι η συνηθισμένη δικαιολογία για τις δολοφονίες ζώων. Ο μάρτυρας, τέλος, συμπληρώνει: «Ακόμη είμαστε σοκαρισμένοι και καταστενοχωρημένοι εμείς που είδαμε όλη τη φάση από την αρχή ώς το τέλος. Ενιωσα την ανάγκη να πω την αλήθεια κάπου όπου θα καταλάβουν. Παρακαλώ όπως κοινοποιήσετε να λάμψει η αλήθεια προς όλους τους σαδιστές που διασκεδάζουν βασανίζοντας τα ζώα, ευχαριστώ. Επαναλαμβάνω… Ηταν κουτάβι και μάλιστα παρατημένο και βασανισμένο. Εψαχνε να επιβιώσει και λίγη θαλπωρή… Αλλά δυστυχώς γνώρισε την απόλυτη κακία και τον σαδισμό των δίποδων κτηνών...».

Σώθηκε ο Μούρτος

Ο σκύλος που διασώθηκε από την ΕΜΑΚ Πατρών

Ο σκύλος που διασώθηκε από την ΕΜΑΚ Πατρών
Η ΕΜΑΚ διέσωσε χθες χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών τον Μούρτο από τον γκρεμό και... ολίγον από το κύρος της Πυροσβεστικής, που έλιωσε λίγες μέρες πριν το άτυχο κουτάβι στη Θεσσαλονίκη. Οπως αναφέρει το ιστολόγιο patrisnews.com, ο Μούρτος κατέβηκε τον απόκρημνο γκρεμό και δεν μπορούσε να επιστρέψει, παρά τα καλέσματα του αφεντικού του, που έβοσκε τα ζώα του στην περιοχή. Το ζώο είχε εγκλωβιστεί σε απόκρημνα βράχια σε βάθος 70 μέτρων και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η συμβολή της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών. Ο Μούρτος τελικά γύρισε στο αφεντικό του, αφού πρώτα -όπως όλα τα σκυλιά- έδειξε την ευγνωμοσύνη του στους διασώστες

Αναδημοσίευση από την ΕΦΣΥΝ



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons