ΕΟΠΥΥ: Διαδικασία έναρξης και εφαρμογής της ηλεκτρονικής παραπομπής ασθενούς

Το έγγραφο αυτό έφτασε χτες σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους από τον ΠΙΣ κατόπιν σχετικού εγγράφου του ΕΟΠΥΥ. 

Μαρούσι, 12/05/2015

ΘΕΜΑ : «Διαδικασία έναρξης και εφαρμογής της ηλεκτρονικής παραπομπής ασθενούς»
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή η έκδοση ηλεκτρονικού παραπεμπτικού σημειώματος που αντικαθιστά όλα τα προηγούμενα χειρόγραφα παραπεμπτικά σημειώματα σύμφωνα με την υπ" αριθμ. Γ3α/οικ. 3579 Απόφαση του Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ 93/Β' 20-01-2015).


Αναλυτικές οδηγίες για τις παραπομπές υπάρχουν στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. *
Η ανωτέρω εφαρμογή θα είναι υποχρεωτική από 01-06-2015.
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για τα ανωτέρω όλα τα μέλη σας . Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΡΗΓΑΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
* Φωτογραφία από το e-prescription

Για να καταλάβουμε την λογική και τη λειτουργικότητα του εγχειρήματος μπορείτε να κατεβάσετε την εγκύκλιο από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ.  ΑΔΑ: ΩΡΦΖΘ-ΒΨΡ

Σας αντιγράφω σχετικό
σημείο:

Η παραπομπή από τις μονάδες του ΠΕΔΥ προς τα Νοσοκομεία, εκτελείται μέσω του περιβάλλοντος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e-prescription) και παραδίδεται στον ασθενή. Το έντυπο παραπομπής ασθενή παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο πολίτη/ασθενή, από τη δημόσια δομή παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ, ο οποίος το παραδίδει στο γραφείο κίνησης ή στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Αναφοράς. 


Το έντυπο παραπομπής ασθενή περιέχει τα εξής: 
επώνυμο, πατρώνυμο και όνομα ασθενούς 
την ηλικία του 
τον ασφαλιστικό του φορέα 
τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης 
την ημερομηνία 
• αιτία παραπομπής-παρούσα κατάσταση υγείας, [τίθεται η κύρια διάγνωση (πχ. έμφραγμα μυοκαρδίου)] για την οποία γίνεται η παραπομπή και όπου αυτή δεν είναι δυνατή αναγράφεται σύμπτωμα/πρόβλημα/κατάσταση υγείας (πχ: προκάρδιο άλγος). Αιτιολογία παραπομπής μπορεί, επίσης, να αποτελεί και η έλλειψη απαραίτητων διαγνωστικών, θεραπευτικών ή άλλων υποστηρικτικών μέσων. 
σύντομο ατομικό ιστορικό-κυριότερα παρόντα νοσήματα και τρέχουσα φαρμακευτική αγωγή (αναγράφεται η τυχόν φαρμακευτική αγωγή την οποία λαμβάνει ο ασθενής-όνομα φαρμακευτικής ουσίας/δοσολογικό σχήμα) κύρια ευρήματα ιστορικού και κλινικής εξέτασης 
στην περίπτωση που έχει προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος, αναφέρονται και σχετικές πληροφορίες, όπως ενδεικτικά, η ώρα δειγματοληψίας, τα αίτια δειγματοληψίας και πιθανά ευρήματα. στοιχεία ιατρού 
Το έντυπο παραπομπής ασθενή φέρει την υπογραφή του παραπέμποντος ιατρού.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons