Μεθόδευση κατά Τούρκων πολιτικών προσφύγων - Σύλληψη και κίνδυνος έκδοσης

Έναν και πλέον μήνα μετά τη σύλληψη και τη φυλάκισή τους, οι Τούρκοι αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες στη χώρα μας, μέλη της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), Gültekin Erol, Kaya Turgut και Pektas Deniz, εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω της αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης και των κομμουνιστικών τους ιδεών, κινδυνεύοντας να εκδοθούν στην Γερμανία και στη Γαλλία σύμφωνα με το λεγόμενο ευρωένταλμα.

Ενώ στις 12/5 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσιζε την έκδοση του Pektas Deniz στη Γαλλία, ο Gültekin Erol κλήθηκε άμεσα στο Συμβούλιο αυτό για εκδίκαση της υπόθεσης της έκδοσής του στη Γερμανία την Τρίτη 19/5, η οποία συνεχίζεται την Δευτέρα 25/5. Η κλήση αυτή συνδυάζεται με την αναβολή για το…Σεπτέμβρη (!!!) της δεύτερης συζήτησης για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών

Σε καταγγελίες γύρω από την υπόθεση ενός Τούρκου αιτούντα άσυλο προχώρησε η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών. Σύμφωνα με την Ομάδα Δικηγόρων, ο 57χρονος E.G., πολίτης Τουρκίας, ήρθε από τη γείτονα χώρα στα τέλη του 2014, όντας υπό διωγμό από τις τουρκικές αρχές, λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων και έχοντας υποστεί "όλα τα είδη βασανιστηρίων τη δεκαετία του '80 στις τουρκικές φυλακές, αλλά και αργότερα τη δεκαετία του '90, αφού γνώρισε και τα κελιά τύπου 'F'".

Ο 57χρονος υπέβαλε αίτηση ασύλου στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής τον Ιανουάριο του 2015. "Ουδέποτε εξετάστηκε για να πιστοποιηθεί ως θύμα βασανιστηρίων (αφού δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησής τους) και έδωσε συνέντευξη τρεις μήνες μετά, η οποία δεν ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα πρωινό και διακόπηκε για τις 19 Μαΐου" σημειώνει η Ομάδα Δικηγόρων. Λίγους μήνες μετά, στις 18 Απριλίου, συνελήφθη με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις γερμανικές αρχές με αιτιολογία την αποδιδόμενη συμμετοχή του σε αριστερή (παράνομη στην Τουρκία) οργάνωση, τον λόγο δηλαδή που διώκονταν στην Τουρκία κατά την καταγγελία.

Δεν συναίνεσε στη μεταγωγή του στη Γερμανία (όπου θα κινδυνεύει με επαναπροώθησή του στην Τουρκία, με την οποία η Γερμανία συνεργάζεται άριστα) και προσδιορίστηκε η υπόθεση της εκτέλεσης του ευρωεντάλματος να δικαστεί στις 19 Μαΐου από το Συμβούλιο Εφετών, την ημέρα δηλαδή της συμπληρωματικής συνέντευξής του στην Υπηρεσία Ασύλου, όπως ενημερώνει η Ομάδα Δικηγόρων, συμπληρώνοντας ότι οίκοθεν λοιπόν επαναπροσδιόρισε η Υπηρεσία τη συμπληρωματική συνέντευξη για τις 2 Σεπτεμβρίου 2015.

"Γνωρίζοντας ότι η Υπηρεσία Ασύλου παγίως αρνείται τη χορήγηση αναβολών και, όταν χορηγεί αυτές, είναι πολύ σύντομες, η αναβολή της συγκεκριμένης συνέντευξης σε τόσο μακρινό χρονικό διάστημα (και μάλιστα σε υπό έκδοση κρατούμενο πολιτικό πρόσφυγα) μόνο ως μεθόδευση μπορεί να ερμηνευτεί. Υπενθυμίζουμε στη νέα Υπηρεσία Ασύλου ότι υποχρεούται στην προτεραιοποίηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των κρατουμένων, καθώς και στην παροχή διεθνούς προστασίας στους έχοντες προσφυγική ιδιότητα" καταλήγει η Ομάδα Δικηγόρων.

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ

Στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη, το διάστημα 15-18 Απρίλη, οι αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία). Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια απ΄ το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν κι αυτή του Ντιγιαρμπακίρ, λόγω της πλούσιας αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης, έχουν βασανιστεί και πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας. Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική τους δράση και τα πολιτικά τους φρονήματα. Κατηγορούνται ότι είναι μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, όπως και όλες οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις στην Τουρκία, είναι «παράνομο».
Απ’ τους 4 που συνελήφθησαν στη χώρα μας, συνεχίζουν να κρατούνται οι 3, οι Gültekin Erol, Kaya Turgut, Pektaş Deniz μετά την απελευθέρωση της Ozdemir Arzu η οποία απαλλάχθηκε στις 30/4 απ’ την κατηγορία για «παράνομη είσοδο» στη χώρα που της είχε απαγγελθεί, παρότι είχε υποβάλει άμεσα αίτημα για πολιτικό άσυλο και η οποία είχε διασωθεί, μετά από κινητοποίηση, από απόπειρα των ελληνικών αρχών για άμεση απέλαση της στην Τουρκία. Οι υπόλοιποι αγωνιστές που κρατούνται στις φυλακές, (οι δύο ζητούν Άσυλο κι ο ένας είναι γερμανός υπήκοος) κινδυνεύουν με έκδοση στη Γερμανία ή στην Τουρκία, γεγονός που θα σημάνει γι’ αυτούς φυλάκιση – μέχρι και ισόβια – και κίνδυνο για τη ζωή τους! Καταγγέλλουμε επίσης την κράτηση και τους βασανισμούς που δέχονται κι άλλοι αγωνιστές απ΄ την Τουρκία που έχουν διασπαρεί σε τέσσερεις διαφορετικές φυλακές στην Ελλάδα. Ο Bilgehan Karpat μάλιστα τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης στις φυλακές της Κέρκυρας, γιατί αρνήθηκε να υποστεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο.
Είναι φανερό πως πρόκειται για στοχοποίηση και ποινικοποίηση αγωνιστών απ΄ τους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και τους μηχανισμούς καταστολής που διαθέτουν, για φρονηματικές διώξεις, στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της ενίσχυσης της πολιτικής της τρομοκράτησης και της καταστολής, ενάντια στους ίδιους τους λαούς τους, σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε αγωνιστές.
Οι ελληνικές αρχές ταυτίζονται με την πολιτική αυτή και την εφαρμόζουν. Οι αγωνιστές αυτοί πρέπει να αφεθούν ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, να ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ πουθενά και να τους χορηγηθεί άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ! Σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ για οτιδήποτε τους συμβεί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, τη ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ, και τη χορήγηση ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ και στους 3 αγωνιστές που το ζητούν (Gültekin Erol, Kaya Turgut και Ozdemir Arzu).
Η Επιτροπή Υποστήριξης ξετύλιξε όλο το προηγούμενο διάστημα τις δράσεις της (παρεμβάσεις με προκήρυξη και αφίσα, παραστάσεις στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Μετανατευτικής Πολιτικής, συνέντευξη τύπου και διαδήλωση την Τρίτη 19/5, ενώ πάνω από 120 ψηφίσματα έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής από σωματεία, φορείς, συλλόγους εργαζομένων και νεολαίας, πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες), την οποία και θα εντείνει.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή την Δευτέρα 25/5, στις 12μ στο Εφετείο (οδός Λουκάρεως) κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του Gültekin Erol.
Προγραμματίζουμε μαζική παράσταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96) το αμέσως επόμενο διάστημα.
Διοργανώνουμε Εκδήλωση – Συζήτηση την Πέμπτη 28/5, 7μμ στην ΑΣΟΕΕ (Πατησίων).
Παρεμβαίνουμε σε εκδηλώσεις και πραγματοποιούμε παραστάσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλα μέσα ενημέρωσης.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΥΡΩΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ!
ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons