Καταγγελία των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ για τις Φοιτητικές Εκλογές

Σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφορικά με τις Φοιτητικές Εκλογές της 13ης Μάη. Τα ψηφίσματα υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αγγλικού, Γερμανικού, Γαλλικού, Ιταλικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ που καταλογίζει ευθύνες στην κατάληψη της Πρυτανείας από την Ομάδα Προσβασιμότητας απέχει πολύ από την αλήθεια. Το γεγονός είναι πως η απόφαση της κατάληψης, που βρίσκει σύμφωνους τους Φοιτητικούς Συλλόγους, είναι να διεξαχθούν κανονικά οι φοιτητικές εκλογές και για αυτό το λόγο να λειτουργήσουν οι γραμματείες των τμημάτων που στεγάζονται στον υπό κατάληψη χώρο. Η Πρυτανεία επιμένει στην χρέωση ευθυνών στην κατάληψη πρυτανείας, ενώ είναι η ίδια που σκόπιμα και συνειδητά δεν αφήνει τους εργαζόμενους να μπουν ώστε να πάρουν τα χαρτιά για να ασκηθεί ένας εκβιασμός στους Φοιτητικούς Συλλόγους να έρθουν αντιμέτωποι με τα δίκαια αιτήματα για ένα προσβάσιμο Πανεπιστήμιο. Ενώ ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων δεν αναγνωρίζει κάποιο πρόβλημα για τους ίδιους τους εργαζομένους, ώστε να φέρουν εις πέρας τη γραμματειακή υποστήριξη από άλλο κτίριο, η πρυτανεία συνεχίζει να διαδίδει ψέματα και ανακρίβειες, παίρνοντας πραξικοπηματικά και πέραν των εξουσιών της την απόφαση για να μη διεξάγουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τις εκλογές τους κανονικά.
-------------

Δυο μέρες πριν τις Φοιτητικές Εκλογές, η πρυτανεία του ΑΠΘ με πρόφαση την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης από την ομάδα προσβασιμότητας, διαμηνύει πως δε θα επιτρέψει να γίνουν οι εκλογές κανονικά, όσο συνεχίζεται η κατάληψη. Με επίκληση στην εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, δεν επιτρέπεται στους Φοιτητικούς Συλλόγους να αποφασίζουν κανονικά και δημοκρατικά, όπως προβλέπει η λειτουργία τους. Θεωρούμε αδιανόητο να εμποδίζονται κατά αυτό τον τρόπο οι Φοιτητικές Εκλογές, ειδικά όταν μπορεί να βρεθεί μια λύση, στεγάζοντας προσωρινά για την Τρίτη και τη Τετάρτη τις γραμματείες της Φιλοσοφικής Σχολής στο κτίριο της, αφού πάρουν ό,τι έγγραφο χρειάζονται από το κτίριο διοίκησης. Αυτό η πρυτανεία το γνωρίζει και παρόλα αυτά επιλέγει να οξύνει το δίπολο, οδηγώντας σε αδιέξοδες καταστάσεις. Δεν έχει ξανακαταγραφεί στην ιστορία τέτοιου είδους παρεμποδισμός δημοκρατικής διαδικασίας Φοιτητικών Συλλόγων, εκτός από δυνάμεις των οποίων οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές. Απαιτούμε να διεξαχθεί κανονικά η εκλογική διαδικασία, κατά τον τρόπο που περιγράψαμε πριν.

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€
 

 

 

 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons