Εφημερίες: Στον Αν.Ξανθό για τις πληρωμές οι νοσοκομειακοί γιατροί! Τι θα συζητήσουν

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - HEALTH REPORT

Έντονη ανησυχία επικρατεί ακόμη στους νοσοκομειακούς γιατρούς σχετικά με τα αν θα πληρωθούν τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι έως τις 27 Μαίου θα έχουν εκταμιευθεί όλα τα χρήματα και θα δοθούν στους δικαιούχους, οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους.
Άλλωστε έγγραφα που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας εμφανίζουν τις υγειονομικές περιφέρειες να μπλοκάρουν την ενταλματοποίηση της διαδικασίας μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα δοθούν κανονικά.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) θα επισκεφθεί το μεσημέρι της Τετάρτης τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά το θέμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συζήτηση είναι η αποπληρωμή των εφημεριών, οι προσλήψεις γιατρών, οι λειτουργικές δαπάνες Νοσοκομείων και οι προσεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την Παρασκευή 15 Μαΐου, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ με συμμετοχή των Προέδρων όλων των Ενώσεων Γιατρών της χώρας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της δημόσιας υγείας και να λάβει αποφάσεις.

Πάντως ο Δημήτρης Βαρνάβας με σημείωμά του προς τους γιατρούς υπογραμμίζει: «Σε ότι αφορά στην πληρωμή εφημεριών 1ου Τριμήνου 2015 έχει προκληθεί σύγχυση στα Λογιστήρια των Νοσοκομείων εάν η επιχορήγηση θα δοθεί μήνα-μήνα ή στο σύνολο του τριμήνου, ώστε να υπάρξει και δυνατότητα ανακατανομής.

Με σημερινό e-mail η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου επιβεβαίωσε ότι θα δοθεί το σύνολο της επιχορήγησης για το 1ο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει ότι «προωθείται η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των Νοσοκομείων εποπτείας σας και των Υπηρεσιών σας, προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού (Νοσοκομεία + ΠΕΔΥ) μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015 και μέχρι του ποσού των εγκεκριμένων πιστώσεων Α΄ τριμήνου 2015 ανά φορέα».
Φαίνεται όμως πως παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή των εφημεριών, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας επικρατεί αναβρασμός καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί ανησυχούν μέχρι να δούνε το …χρώμα του χρήματος για τα δεδουλευμένα τους.

Πολλοί μάλιστα είναι με το δάχτυλο στη…σκανδάλη για να ξεκινήσουν και πάλι επισχέσεις στην περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα με την αποπληρωμή των εφημεριών.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons