Ξεκίνησε η γεωγραφική κατανομή των προσλήψεων - Ανάσα για νησιά και ακριτικές περιοχές

Το θέμα της εσπευσμένης ιατρικής κάλυψης στην Τήλο από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή, μετά μάλιστα την σύσσωμη παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας, φέρνει για ακόμη μία φορά στο φως την ανάγκη να στελεχωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές.
Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστιες, το καλοκαίρι δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες φυσικά λόγω τουρισμού και η δημόσια υγεία δεν μπορεί να περιμένει.
Εάν στις ήδη υπάρχουσες τεράστιες ελλείψεις προσθέσει κανείς και την πραγματική εξουθένωση που
έχει υποστεί όλος ο ιατρικός κλάδος εξαιτίας των υπερωριών που αναγκάζονται να πραγματοποιούν, του απρόβλεπτου συχνά ωραρίου, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν άμεσα, για να μην πούμε... χθες. Φυσικά, για να φθάσουμε στις 4.500 προσλήψεις για το 2015 που έχει δεσμευθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ακολουθώντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα έχουμε πολύ δρόμο επομένως ας δούμε τι δεδομένα έχουμε αυτή την στιγμή.

Έτσι αυτή την στιγμή έχουμε τους 800 επικουρικούς γιατρούς οι οποίοι έρχονται σύντομα, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και ήδη έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Υγείας, η γεωγραφική κατανομή. Οι περιοχές που αναμένεται να ανασάνουν από τις προσλήψεις, είναι αυτές που υποφέρουν δηλαδή νησιωτικές κυρίως και ακριτικές.

Εκτός όμως από τους 800 επικουρικούς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δρομολογήσει και επιπλέον 1.095 άτομα μόνιμο προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς για το ΕΣΥ, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ για το προσεχές διάστημα.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons