Πιο φθηνά φάρμακα για τους φτωχούς.

Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα, από το 25% που είναι σήμερα στο 15%, προωθεί η κυβέρνηση. Ηδη είναι σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση με τις φαρμακοβιομηχανίες που έχουν «κληθεί» από το υπουργείο Υγείας να «απορροφήσουν» το κόστος από τη μείωση αυτή, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, η σχετική διαπραγμάτευση αναμένεται να αποδώσει «καρπούς» έως τον Ιούλιο. Σημειώνεται ότι και φέτος –όπως και πέρυσι– ο στόχος είναι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να μην ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πλήρωσαν ως συμμετοχή στο κόστος της δαπάνης των φαρμάκων που τους έγραψε ο γιατρός τους το ποσό των 622,3 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, το υπουργείο Υγείας και οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών βιομηχανιών συμφώνησαν στη σύσταση ειδικής τεχνικής επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), η δαπάνη για τα οποία αυξάνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια, παρά τη γενική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Μάλιστα, πέρυσι η σχετική δαπάνη ξεπέρασε τα 810 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2010 ήταν στα 425 εκατ. ευρώ. Η τεχνική επιτροπή αναμένεται να επανεξετάσει τα φάρμακα που έχουν ενταχθεί στη σχετική λίστα των ΦΥΚ, προκειμένου να δει εάν πληρούν τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που συστήνεται στον ΕΟΠΥΥ, πρόκειται να τεθούν στο «μικροσκόπιο» οι ασφαλιστικές τιμές αυτών των φαρμάκων.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons