Η απιστία στις γυναίκες έχει να κάνει και με τα γονίδια

Προσοχή αυτό το άρθρο μπορεί να κλονίσει τη θεωρία σας για την πίστη

Οι άντρες υποτίθεται ότι επιθυμούν να κοιμηθούν με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους λόγω της εξελικτικής τους επιθυμίας να διασφαλίσουν το μέλλον του οικογενειακού τους δέντρου. Όμως μία νέα μελέτη δείχνει ότι και ορισμένες γυναίκες έχουν μία βιολογική ανάγκη να απατήσουν.
Οι New York Times παρουσίασαν μία μελέτη από το πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας για να αποδείξουν ότι μερικοί άνθρωποι τείνουν περισσότερο στην απιστία από μερικούς άλλους. Φαίνεται το γονίδιο υποδοχέα της βαζοπρεσίνης, μία ορμόνη που επηρεάζει την εμπιστοσύνη, την κατανόηση και τη σεξουαλική σχέση στα ζώα, είναι υπεύθυνο και για την επιθυμία του ανθρώπου να θέλει να απομακρυνθεί από την άνεση της μονογαμικής σχέσης.
Η μελέτη, όπως αναφέρει το quartz, έγινε σε 7.400 δίδυμους Φινλανδούς οι οποίοι όλοι είχαν σχέση τουλάχιστον για ένα χρόνο και ανακάλυψαν μία σημαντική σχέση ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές εκδοχές του γονιδίου της βαζοπρεσίνης στις γυναίκες. Οι Times σημειώνουν ότι το 9,8% των ανδρών και το 6,4% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές και με άλλους ανθρώπους στη διάρκεια του ενός χρόνου και το 40% της σεξουαλικής συμπεριφοράς των γυναικών αποδόθηκε στα γονίδια.
Αν και αυτή η μελέτη που έγινε είναι η καλύτερη και η μεγαλύτερη μέχρι τώρα δεν έγινε κατανοητό γιατί δεν είχε σχέση το γονίδιο της βαζοπρεσίνης και της σεξουαλικής συμπεριφοράς του άντρα. Ομως οι πολλοί σεξουαλικοί σύντροφοι στις γυναίκες δεν είναι αυτοί που επηρεάζουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα παιδί. Τί είναι τότε αυτό που ωθεί τις γυναίκες στην απιστία;
Είναι πιθανό, και για τα δύο φύλα, οι βιολογικές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σχετικά με την απιστία ή την αρμονία μεταξύ των ζευγαριών να βρεθούν στα γονίδια της ωκυτοκίνης και της βαζοπρεσίνης.
Μία άλλη μελέτη που έγινε στη Σουηδία διαπίστωσε ότι υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ μιας παραλλαγής της ωκυτοκίνης και της έλλειψης αγάπης προς το σύντροφο, καθώς και ένας συσχετισμός μεταξύ  μιας παραλλαγής του υποδοχέα της βαζοπρεσίνης και της χαμηλής ποιότητας γάμου σε ένα ζευγάρι.


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons