Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα βήματα του...Άδωνι!

Τελικώς όπως φαίνεται το «χρυσό» συμβόλαιο του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με την περιβόητη Task Force και τους Γερμανούς του Χορστ Ράιχενμπαχ, που κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ στη χώρα, δεν πάει…χαμένο.
Μπορεί ο νυν υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μόλις ανέλαβε τη θέση του να κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι σύναψε συμβόλαιο 15 εκατ. ευρώ με τους Γερμανούς οι οποίοι και δεν παρέδωσαν τίποτε ουσιαστικό, στην πράξη όμως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται να υιοθετεί το σχέδιο. Τουλάχιστον αυτό που αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το ΠΕΔΥ.
Να σημειωθεί πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε υποστηρίξει με δηλώσεις του στο (HealthReport.gr ΕΔΩ το ρεπορτάζ) πως το συμβόλαιο δεν υπεγράφη με τους Γερμανούς αλλά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Ωστόσο είχε παραδεχθεί πως από την «πίτα» των 15 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν, κομμάτι θα λάβει και η Γερμανία σημειώνοντας ότι: «Βάση αυτού του συμβολαίου, στο οποίο ως υπεργολάβος συμπεριλαμβάνεται το υπουργείο υγείας της Γερμανίας, έχει ήδη δοθεί στο ελληνικό κράτος όλο το σχέδιο εφαρμογής των DRG ‘S (σ.σ.: κλειστά ενοποιημένα νοσήλια) πράγμα που έγινε νόμος του κράτους και αποτελεί και μνημονιακή μας υποχρέωση».
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πλέον σε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη κ. S. Jakab που έγινε στη Γενεύη, συζήτησε ακριβώς αυτό το σχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, αντικείμενο της συζήτησης ήταν το πλαίσιο και οι εκκρεμότητες του προγράμματος τεχνικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Περιφερειακό Γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε ο επαναπροσανατολισμός του προγράμματος στις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την οικοδόμηση ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).
Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας και διαπιστώθηκε σύγκλιση στα περισσότερα θέματα και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η στενή επικοινωνία με το Περιφερειακό Γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ευρώπη στη βάση «των προγραμματικών προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης για τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος Π.Φ.Υ. με καθολική και ισότιμη πρόσβαση για όλους».
Υπήρξε συμφωνία στην προώθηση του σχεδίου 100 σημείων για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα που επεξεργάζεται από κοινού το Υπουργείο με την αντιπροσωπεία του Π.Ο.Υ. Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της επικοινωνίας μέσω αλληλογραφίας και η ανταλλαγή επισκέψεων σε υψηλό τεχνικό και πολιτικό επίπεδο.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons