Βαρουφάκης: Παραποίησαν τις απαντήσεις μου για τον Σόιμπλε

"Η καλής ποιότητας γερμανική εφημερίδα Die Zeit με ρώτησε τρείς ερωτήσεις για τον Δόκτορα Σόιμπλε.
Τους απάντησα με τις απαντήσεις που ακολουθούν. (Όπως ήταν αναμενόμενο κάποια μέσα ενημέρωσης της παραποίησαν. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή στις μέρες μας)
1. Εάν θα μπορούσατε να εξηγήσετε σε ένα νέο, ίσως στην δική σας κόρη, ποιές είναι οι σχέσεις με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικλων Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τι θα της λέγατε;
Θα έλεγα στην κόρη μου ότι πρόκειται από την δική μου οπτική για μια πολυεπίπεδη σχέση.
Υπάρχει μια αίσθηση δέους που αισθάνομαι όταν συναντώ μια θρυλική προσωπικότητα, την δουλειά της οποίας ακολουθώ κριτικά επί δεκαετίες.
Υπάρχει μια ισχυρή επιθυμία να απαντήσω στην προσέγγισή του σε απλά προβλήματα της Ευρώπης.
Επιπρόσθετα υπάρχει μια αγανάκτηση που δεν υπάρχει η ευκαιρία να συζητήσουμε σε διαφορετικό σκηνικό. Να θέσουμε αυτές τις συναντήσεις σε ένα σωστό ομοσπονδιακό, δημοκρατικό, πλαίσιο στο οποίο τα επιχειρήματα και όχι οι συσχετισμοί δύναμης θα έχουν πιο ισχυρό ρόλο  

2. Ποια  είναι τα Ευρωπαϊκά θέματα με τα οποία θα μπορούσατε ενδεχομένως να συμφωνήσετε με τον κ. Σόιμπλε;
Η Ευρώπη χρειάζεται μια πολιτική ένωση και χωρίς αυτή η οικονομική ένωση είναι προβληματική

3. Πιστεύεται ότι ο κ Σόιμπλε κάνει λάθη στην ανάλυσή του στην κατάσταση της Ελλάδας; Εάν ναι ποια;

Ναι (αν και πιστεύω ότι το ίδιο πιστεύει και για τις δικές μου αναλύσεις) Καταρχήν συνδέει παρελθούσες Ελληνικές κυβερνήσεις με τον Ελληνικό λαό. Λες και οι πρώην αντανακλούν τον χαρακτήρα των νυν. Δεν εκτιμά πόσο βοηθητικό θα ήταν για την Βόρεια Ευρώπη να βρεθεί ένα modus vivendi με ένα κίνημα (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα) που θα ήταν πολύ κρίσιμο για τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά που προφανώς είναι υπέρ της Ευρώπης και  αγωνιά να βοηθήσει να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά."



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons