Μήπως ντρέπεστε επειδή πάσχετε από κάποια ψυχική ασθένεια;

Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου το 31% των ατόμων που πάσχουν από μία ψυχική διαταραχή, αναφέρουν ότι επιλέγουν να μη ζητήσουν βοήθεια ή θεραπεία επειδή φοβούνται μην τους κρίνουν οι γύρω τους.
Το στίγμα είναι ένα σημαντικό θέμα όσον αφορά την ψυχική υγεία και λειτουργεί ως εμπόδιο ανάμεσα στην υποστήριξη και την αποδοχή που αναζητά το άτομο. Φτιάξαμε ένα διάγραμμα που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ενόχληση που έχει συνδεθεί με οποιαδήποτε κουβέντα γύρω από τις διαταραχές ψυχικής υγείας. Πότε, λοιπόν, πρέπει να νιώσετε ντροπή για την ψυχική σας υγεία;
Διαβάστε το διάγραμμα (η ιστορία συνεχίζεται παρακάτω).

Πώς να μιλήσετε γι' αυτό;
Η ερώτηση «πρέπει να πω σε κάποιον για την ψυχική μου ασθένεια;» είναι μία περίπλοκη ερώτηση και δεν έχει σωστή και λάθος απάντηση. Αποκαλύπτοντας σε κάποιον μία προσωπική πληροφορία για τον εαυτό σας μπορεί να σας μοιάζει ριψοκινδυνευμένο και όταν συμβαίνει πρέπει να γίνεται με όποιον τρόπο νιώθετε άνετα.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε η ασθένειά σας και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ντρέπεστε που βιώνετε μία ψυχική ασθένεια. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένοι τρόποι που μπορείτε να χειριστείτε αυτή την αποκάλυψη σε κάποιον που γνωρίζετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:
Εάν θέλετε να το πείτε σε κάποιον στη δουλειά
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό United Kingdom, το να προσπαθεί κάποιος να αποκρύψει την ψυχική του ασθένεια αποτελεί πηγή στρες. Οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η αποκάλυψη δίνει την ευκαιρία στο άτομο να προσαρμοστεί και έχει πολλά ψυχολογικά πλεονεκτήματα. Παρ' ολ' αυτά, πολλοί νιώθουν την ανάγκη να αποκρύπτουν την κατάστασή τους.
Δυστυχώς, το στίγμα υπάρχει ακόμα στην κουλτούρα μας και αυτό σημαίνει ότι κάθε αποκάλυψη συνοδεύεται από ρίσκο, αλλά είναι σημαντικό να δίνετε έμφαση και στις δικές σας ανάγκες και να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.
Εάν θέλετε να το πείτε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο
Όσον αφορά τους φίλους και την οικογένειά σας, σημαντικό είναι το επίπεδο εκπαίδευσης που έχουν. Πείτε τους πως νιώθετε και πως είναι να βιώνετε μία τέτοια κατάσταση, αφού πολλοί από τους αγαπημένους σας ανθρώπους μπορεί να μη συνειδητοποιούν τι είναι αυτό που νιώθετε. Εξηγήστε τους τι σημαίνει η διάγνωση για εσάς και τι αντίκτυπο έχει στην καθημερινότητά σας.
Η αλήθεια είναι ότι μόνο εσείς μπορείτε να γνωρίζετε τι είναι σωστό και τι όχι σχετικά με την κατάσταση που βιώνετε. Παρ' ολ' αυτά, αν η ψυχική σας ασθένεια, φτάσει στο σημείο να ελέγχει τη ζωή σας, το να μιλήσετε με κάποιον που αγαπάτε είναι σημαντικό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιστεύετε ότι είναι κάτι που πρέπει να το περάσετε μόνοι σας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons