Δίκη Ουαλίντ: «Ένοχοι για όλα» λέει η Εισαγγελέας

Tην ενοχή του Γιώργου Σγούρδα, εργοδότη του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ, πρότεινε χωρίς καμία επιφύλαξη η Εισαγγελέας, για τα κακουργήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας.

Επιπλέον εισηγήθηκε την ενοχή και των άλλων τριών κατηγορουμένων, του γιου του φούρναρη και των δύο φίλων του Σγούρδα, για τα ίδια αδικήματα. Εξαίρεσε μόνο έναν εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα της πρώτης ληστείας (αυτή που πραγματοποιήθηκε σε πρώτο χρόνο μέσα στο φούρνο), πρότεινε την ενοχή του όμως για τη συμμετοχή του στη ληστεία σε δεύτερο χρόνο, μέσα στο στάβλο, όπου βασανίστηκε το θύμα. 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι έχει συμβεί.  Όχι μόνο δεν αποδείχθηκε καμία κλοπή όπως ισχυρίζεται ο πρώτος των κατηγορουμένων (Σγούρδας) αλλά ο τελευταίος προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, απέκρυψε στοιχεία ενώ έθεσε σε μέγιστο κίνδυνο ζωής το θύμα, με συμπεριφορά που καταδεικνύει το μέγεθος του δόλου του» είπε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας στην καλά τεκμηριωμένη εισήγησή της. Δεν απέδωσε πάντως το ρατσιστικό κίνητρο στις εγκληματικές πράξεις των κατηγορούμενων.

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος Σγούρδας «εξοργίζεται», ισχυριζόμενος ότι «κάποιος τον έχει κλέψει». Στις άλλες υποθέσεις που αφορούσαν ενδεχόμενη κλοπή ο ίδιος ακολούθησε το δρόμο της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά ο φερόμενος (δεν αποδείχθηκε ποτέ) δράστης ήταν Αιγύπτιος... «Θα σε κρεμάσω όπως τις καμήλες στην Αίγυπτο» έλεγε στον Ουαλίντ. 

Η δίκη, που βαίνει προς το τέλος της, συνεχίζεται στα Δικαστήρια Πειραιά στις 30 Ιουνίου, ημέρα που αναμένεται και η ανακοίνωση της απόφασης. 

Πηγή: efsyn.grπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons