Επιστολή αγωνίας στον Πρωθυπουργό και από τις Ιδιωτικές Κλινικές

sarafianos
Γράφει η Αγγελική Αγγουρίδη (Virus.com.gr)
Παρέμβαση σωτηρίας ζητάει από τον Πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).
«Βροχή» φθάνουν στο Μαξίμου οι επιστολές από παρόχους του ΕΟΠΥΥ, που ζητούν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αρχίσει και πάλι η ροή των πληρωμών.
Επιστολή αγωνίας απέστειλαν χθες και οι Ιδιωτικές Κλινικές και ο συγκεκριμένα η ΠΕΙΚ και ο πρόεδρος της Γρ. Σαραφιανός (επισυνάπτεται), με την οποία ζητούν παρέμβαση σωτηρίας και επιβίωσης για 170 Ιδιωτικές Κλινικές σε όλα τα αστικά κέντρα, «που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα είτε λόγω ελλείψεων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ είτε λόγω εμπιστοσύνης των ασθενών για την αποκατάσταση της υγείας τους σε συγκεκριμένους ιατρούς και Θεραπευτήρια».
«Το οικονομικό αδιέξοδο και οι αδυναμία μας να ανταποκριθούμε στις λειτουργικές μας ανάγκες και να είμαστε συνεπείς απέναντι στους ασθενείς μας, μας οδήγησαν στη σύνταξη αυτής της επιστολής», επεσήμανε ο κ. Σαραφιανός, που δεν παρέλειψε να τονίσει πως γνωρίζουν πολύ καλά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα για αυτό και δεν προχωρούν σε σκληρότερες κινητοποιήσεις.
Όπως μας εξηγεί, για το τρέχον έτος οι ιδιωτικές κλινικές έχουν λάβει νοσήλια για ένα μήνα, τον Ιανουάριο, και μάλιστα όχι το σύνολο τους, αλλά το 80%.
«Η ομαλοποίηση των πληρωμών είναι υπόθεση ζωής για τους ασθενείς μας. Ταυτοχρόνως, όμως, οφείλουμε να τη διασφαλίσουμε και για τους εργαζόμενους μας, που δεν φαίνεται να τους σκέφτεται κανείς», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, οι 6 μήνες από την προκήρυξη των εκλογών προκάλεσαν αστάθεια στο σύστημα και, ακόμα και αν βρεθεί διέξοδος άμεσα, θα χρειαστούν 5-6 μήνες για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του.
«Η οικονομική κατάρρευση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τον ανεπαρκή Προέδρο του συμπαρασύρει όλους τους Ιδιώτες Παρόχους», αναφέρεται στην επιστολή, όπου τονίζεται πως «η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τα ληστρικά μέτρα των Rebate και Claw back των προηγούμενων Κυβερνήσεων, μας έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας».
«Στα ταμεία μας, ειλικρινά, χωρίς υπερβολή, δεν υπάρχει ούτε σεντς του ευρώ. Οφείλουμε να πληρώσουμε 25.000 εργαζόμενους, ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ, προμηθευτές υλικών και την Φαρμακοβιομηχανία, όλα απολύτως μετρητοίς καθώς και να καλύψουμε τα υπόλοιπα λειτουργικά μας έξοδα. Αντίθετα αγωνίζεσθε για την δανειοδότηση της χώρας για να πληρωθούν συντάξεις και Δημόσιοι Υπάλληλοι. Αλήθεια, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, οι Επιστήμονες, οι Επιχειρηματίες είναι πολίτες άλλης χώρας;», αναφέρει η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.
Στο κείμενο προτείνεται, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στις νοσηλευτικές υπηρεσίες, όπως θέλουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο συντελεστής να κατέλθει από το 13% (σήμερα) στο 6,5%, όπως στα φάρμακα, είτε μόνο για τα τιμολόγια προς τον ΕΟΠΥΥ είτε να ισχύει μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ, είτε συντελεστής 6,5%.
Μόνο για υπηρεσίες μας προς Ιδιώτες και Ασφαλιστικές εταιρείες να ισχύει ο νέος αυξημένος ΦΠΑ 19%.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons