Ομαδικό "ντου" αστυνομικών εκτός υπηρεσίας σε νεαρούς

Ένα απίστευτο σκηνικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, και μάλιστα αστυνομικών που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, συνέβη λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, 8 Μαΐου 2015, σε κεντρικό σημείο της Νέας Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-vertigo.gr, ομάδα 50 περίπου αστυνομικών με πολιτικά (οι οποίοι έφθασαν στην πόλη για να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις ενόψει της συγκέντρωσης του Σαββάτου 9/5, στις Καστανιές, κατά του φράχτη) επιτέθηκε σε ομάδα νεαρών, οι οποίοι προηγουμένως τους είχαν αποδοκιμάσει και τους ζητούσαν να φύγουν από την περιοχή. Το “ντου” των αστυνομικών, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν μπροστά στο περιστατικό, έγινε με μπουνιές, κλωτσιές και “καρατιές”, ενώ καμιά δεκαριά από τους “αστυνομικούς” χρησιμοποίησαν καρέκλες και πήραν στο κυνήγι τους νεαρούς, με αποτέλεσμα να...γενικευτεί ο χαμός στον πεζόδρομο της Πρόκου!

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος), ενώ φρόντισε να “φυγαδεύσει” με λεωφορεία τους αστυνομικούς, οι οποίοι μάλλον ανήκουν σε διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έτρωγαν σε εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Αγίων Θεοδώρων, απέναντι από τους πεζοδρόμους της Σοφίας Νικολάου και Πρόκου. Μια μικρή ομάδα νεαρών, 10 περίπου ατόμων, που αντιλήφθηκε την παρουσία τους, άρχισε να τους αποδοκιμάζει από το απέναντι πεζοδρόμιο και να τους ζητά “να φύγουν από εδώ”, ενώ κάποιοι τους αποκάλεσαν “χρυσαυγίτες”. Μερικοί από τους αστυνομικούς απάντησαν, και μάλιστα με ιδιαίτερο προκλητικό τρόπο. Αποχωρώντας από το εστιατόριο, κι ενώ οι λεκτικές αντιπαραθέσεις συνεχιζόταν από απόσταση, οι “εκπρόσωποι του νόμου” σταμάτησαν λίγα μέτρα παρακάτω, στη γωνία Αγίων Θεοδώρων και Βασ. Κωνσταντίνου, συνεχίζοντας τον “διάλογο”, ο οποίος μετατράπηκε σε ξαφνική “ομαδική επίθεση” χουλιγκάνικου τύπου από την πλευρά των εκτός υπηρεσίας αστυνομικών. Για μερικά λεπτά το σημείο μετατράπηκε σε “πεδίο μάχης” με καρέκλες να εκτοξεύονται για “επίθεση- άμυνα”, ενώ οι “γυμνασμένοι ΜΑΤάδες”, με ιδιαίτερο μένος, έκαναν επίδειξη πολεμικών τεχνών. Αφού ολοκλήρωσαν την “εκ του νόμου οριζόμενη αποστολή τους”, υποχώρησαν συντεταγμένα και άφησαν τα “υπόλοιπα” στους άνδρες της τοπικής ασφάλειας που προχώρησαν στις προσαγωγές.

Περίπου εβδομήντα άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, αλλά και την προσαγωγή των αστυνομικών που πρωτοστάτησαν στην επίθεση που είχε προηγηθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και αυτή την ώρα (02.00 π.μ,) λαμβάνονται καταθέσεις από τους “κατηγορούμενους”.

Το όλο περιστατικό, με αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας να επιτίθενται συντεταγμένα σε πολίτες μετά από λεκτική αντιπαράθεση, διεκδικεί μοναδικότητα αστυνομικής αυθαιρεσίας και θα πρέπει να διερευνηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία του οποίου διατείνεται ότι επιχειρεί να αλλάξει το “μοντέλο”στις σχέσεις αστυνομίας - πολίτη.

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons