Αποκαλύφθηκε η γυναίκα που φέρεται πως ήταν ο μεγάλος έρωτας του Λένιν

Το ενδιαφέρον διάφορων ιστορικών περιστρέφεται γύρω από την ερωτική ζωή του μεγάλου επαναστάτη Vladimir Lenin, μιας εμβληματικής προσωπικότητας που άλλαξε το ρουν της παγκόσμιας ιστορίας. Είναι γνωστό πως ερευνητές αναζητούσαν εδώ και χρόνια, μια γυναίκα που φέρεται πως ήταν ο μεγάλος έρωτας του Lenin. Η σύζυγος του Lenin, Nadezhda Krupskaya, την είχε χαρακτηρίσει ως «αρχέγονη δύναμη της Μαύρης Γης», επαναστατική δάδα με λαμπερά καστανά μάτια, με μυρωδιά «φρέσκου λιβαδιού».

Το όνομα αυτής ήταν Apollinariya Yakubova. Επί χρόνια, αρκετοί ιστορικοί επιδίδονταν στην αναζήτηση ενός πορτρέτου της, θέλοντας να αντικρίσουν το πρόσωπο της. Όπως αναφέρει η indepdendent o Lenin την ερωτεύτηκε την εποχή όπου ζούσε στο Λονδίνο Το ζευγάρι, είχε σύμφωνα με ιστορικές πηγές μια αρκετά πολύπλοκη σχέση η οποία συχνά φορτιζόταν από τις βαθιά πολιτικές διαφωνίες τους σχετικά με την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσει το Κόμμα.

Την Παρασκευή το Camden New Journal αποκάλυψε το πρόσωπο της χάρη στην επιμονή ενός ερευνητή ο οποίος την αναζητούσε στα ξεχασμένα αρχεία της Μόσχας. Πρόκειται για τον καθηγητή ρωσικής ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βασίλισσας Μαρίας, Robert Henderson και η ανακάλυψη ήρθε τυχαία καθώς αναζητούσε στοιχεία για μια άλλη προσωπικότητα της περιόδου της Ρωσικής Επανάστασης.

Όπως αναφέρει ο Independent η φωτογραφία της Apollinariya Yakubova βρέθηκε μεταξύ άλλων εγγράφων και φαίνεται να έχει τραβηχτεί όταν η γυναίκα βρισκόταν σε στρατόπεδο της Σιβηρίας, όπου κρατείτο εξαιτίας της πολιτικής της δράσης ενάντια στο Τσάρικο Καθεστώς και μέχρι να καταφέρει να διαφύγει στην Αγγλία.

nadezhda krupskaya

Το τι τελικά απέγινε η Apollinariya Yakubova, δεν έχει γίνει γνωστό. Η τελευταία πληροφορία που υπάρχει για αυτήν είναι σε μια αναφορά του συζύγου της Konstantin Takhtarev, σχετικά με την προσφορά της ενώ πιστεύεται πως πέθανε κάποια στιγμή μεταξύ 1913 και 1917

 

nadezhda krupskaya

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons