Ζήστε για πάντα μεταφορτώνοντας τον εγκέφαλο σας σε υπολογιστή

Ίσως το να κατακτήσει ο άνθρωπος την αιωνιότητα να μην είναι πλέον όνειρο επιστημονικής φαντασίας, καθώς μία νευροεπιστήμονας του πανεπιστημίου του Cambridge έρχεται να υποστηρίξει ότι ο άνθρωπος θα έχει ενδεχομένως στο μέλλον τη δυνατότητα να ζήσει για πάντα μεταφορτώνοντας τον εγκέφαλο του σε έναν σκληρό δίσκο.

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν «να ζήσουν μέσα σε ένα μηχάνημα» αν μετατρέπαμε τον εγκέφαλο τους σε έναν προγραμματιστικό κώδικα που θα διαβαζόταν από έναν υπολογιστή ικανό να αναπαραγάγει περίπου 100 τρις διασυνδέσεις.

«Οι άνθρωποι θα μπορούσαν πιθανώς να ζήσουν μέσα σε ένα μηχάνημα. Δυνητικά, νομίζω ότι είναι σίγουρα μια δυνατότητα,» είπε η Δρ Hannah Critchlow του τμήματος των Νευροεπιστημών του Cambridge, στο δημοφιλές Hay Festival στην Ουαλία, όπως μεταδίδει η Telegraph.

Αν και ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εξαιρετικά πολύπλοκος, οι επιστήμονες αρχίζουν να κατανοούν καλύτερα τις λειτουργίες του ανά τμήματα, είπε η Critchlow.περιγράφοντας τον εγκέφαλο σαν έναν περίπλοκο πίνακα κυκλωμάτων.

«Ο εγκέφαλος μας κι εμείς οι ίδιοι είμαστε 100 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα και ο πιο πολύπλοκος πίνακας κυκλωμάτων που υπάρχει», υποστήριξε η νευροεπιστήμονας, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων 100 επιστημόνων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ίδια έχει επίσης καταρρίψει τον μύθο ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% περίπου του εγκεφάλου τους, εξηγώντας ότι ο εγκέφαλος βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση αναμονής με μερικά τμήματα του να εξοικονομούν ενέργεια και να ενεργοποιούνται μόνο όταν χρειάζεται. Σημείωσε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ο εγκέφαλος ζυγίζει μόνο 1,5 κιλό και αποτελεί μόλις το 2% της μάζας του σώματος μας, «καταναλώνει περίπου το 20% της συνολικής ενέργειας που δέχεται ο οργανισμός μας».

Η διακεκριμένη νευροεπιστήμονας επιβεβαίωσε επίσης ότι τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου –δεξιό και αριστερό– έχουν διαφορετικές λειτουργίες και υποστήριξε επίσης  ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι αριστερόχειρες και οι αμφιδέξιοι είναι πιο δημιουργικοί από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Όπως είπε, είναι πλέον γνωστό ότι το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τη δημιουργικότητα, είναι πιο ενεργό στους αριστερόχειρες και τους αμφιδέξιους. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν μάλιστα ότι η δημιουργική σκέψη μπορεί να βελτιωθεί εξωτερικά με την χρήση ειδικών συσκευών που διεγείρουν εκείνο το μέρος του εγκεφάλου.

«Σήμερα μπορεί κάποιος να αγοράσει με 80 δολάρια ένα από αυτά τα καπέλα με ηλεκτρόδια για να τονώσει αυτή την περιοχή του εγκεφάλου του», κατέληξε η Critchlow.

Στο μεταξύ, αν και η μεταφόρτωση του εγκεφάλου σε υπολογιστή απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα, κομμάτια της ζωής μας είναι εύκολο να αποτυπωθούν ψηφιακά. Ήδη στην Αμερική λειτουργεί ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός - αποθήκη μνήμης, όπου άνθρωποι μπορούν να αποθηκεύσουν «αρχεία του εγκεφάλου τους» τα οποία στην ουσία είναι η ψηφιακή ζωή ενός ατόμου, όπως οι αναρτήσεις και οι αναζητήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο. 'Ετσι όταν τα λογισμικά εξελιχθούν στον επιθυμητό βαθμό, ένα μεγάλο μέρος των σκέψεων και των αναμνήσεων μας θα είναι εκεί, έτοιμα να «φορτωθούν» ξανά στο κεφάλι μας…

Αναδημοσίευση από το tvxs.gr



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons