Δεσμεύσεις Αν. Ξανθού για άμεση εξόφληση εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία

Τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Yγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών-υπερωριών τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί με επικεφαλής αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους αλλά και το υπουργείο υγείας. Στη συνάντηση που είχαν με τον Δημήτρη Μάρδα έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι στις 23 Μαΐου θα εκταμιευθεί το κονδύλι για να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα τους για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Την αντιπροσωπεία δέχθηκε και ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι από τις 27 Μαΐου θα αρχίσουν σταδιακά να αποπληρώνονται οι εφημερίες - υπερωρίες .

«Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να πάρετε τα χρήματά σας το δυνατό συντομότερο», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ. Στη συνάντηση αυτή, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία έθεσαν και άλλα φλέγοντα θέματα όπως το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και των προσλήψεων.

Ο Α. Ξανθός τόνισε ότι προχωρά άμεσα η πρόσληψη 2.000 επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί και η πρόσληψη άλλων 1.095 για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσουν μέσα στο χρόνο οι προσλήψεις 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας όλης της χώρας.

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί τόνισαν στον υπουργό ότι έχουν μειωθεί κατά 15% σε σχέση με πέρυσι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και τον κάλεσαν να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση ύψους ενός δισ. ευρώ για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος και πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το ποσό αυτό είναι απαραίτητο καθώς μόνο στον Ευαγγελισμό νοσηλεύθηκαν εφαρμόζοντας τις διατάξεις της εγκυκλίου Βορίδη 240 ανασφάλιστοι, το κόστος των οποίων κυμάνθηκε γύρω στις 540.000 ευρώ.

«Αναλογιστείτε ποιο θα είναι το κόστος για την κάλυψη των ανασφάλιστων από εδώ και στο εξής σε όλη την χώρα», τόνισε ο κ. Σιώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε για μια ακόμη φορά ότι οι ανασφάλιστοι παραμένουν προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και όσον αφορά την πρότασή τους για την έκτακτη επιχορήγηση, αυτή θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Η ΕΙΠΑΠ, που πραγματοποίησε σήμερα τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, συμμετέχει και με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού στις 20 Μαΐου.

Πηγή: ΑΜΠΕπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons