Άρωμα τρομοκρατίας για την “στάση” των ειδικευομένων γιατρών

ειδικευόμενοι γιατροιΣτην μέγγενη της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας οι προϋπολογισμοί των δημοσίων νοσοκομείων, ελεύθεροι πολιορκημένοι και παγιδευμένοι οι εργαζόμενοι σε αυτά. Περισπούδαστα δε στελέχη του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο ότι η ροή χρηματοδότησης των νοσοκομείων εξαρτάτε από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, γιατί τρόικα είναι και ας μην παίζουν με την νοημοσύνη μας. Μεταξύ των θυμάτων αυτής της ιστορίας και ο πιο αδύναμος κρίκος του συστήματος Υγείας οι ειδικευόμενοι. Αδύναμος κρίκος ε, όχι. είναι ο πιο πολύτιμος και ο ποιό εργατικός, που αξίζουν να πληρώνονται το κάθε δευτερόλεπτο παρουσίας τους στο νοσοκομείο εγκαίρως. Υπάρχει καθυστέρηση πληρωμής εφημεριών τεσσάρων μηνών και υπό τις καλλίτερες προϋποθέσεις αποκλείετε να πληρωθούν τους επόμενους δύο με τρείς μήνες. Πώς θα ζήσουν το σκέφτονται άραγε εκεί στην Αριστοτέλους;
Σωστά λοιπόν πράττουν και κάνουν επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας “στάση” η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, υψώνοντας το λάβαρο της αγωνίας τους όχι μόνο για τις απλήρωτες εφημερίες τους , αλλά και την αγωνία τους για το μέλλον τους στο λειτούργημα το οποίο από αγάπη διάλεξαν να υπηρετήσουν, γιατί γιατρός δεν γίνεσαι με το ζόρι
πιστεύω ότι γεννιέσαι. Στην κλινική μου έπαθαν πνευμονία δύο ειδικευόμενοι τον προηγούμενο μήνα ο Α.Ρ. και ο Κ.Χ. Νοσηλεύτηκαν στην κλινική πέντε ημέρες και δεν δέχτηκαν να πάρουν ούτε μία μέρα αναρρωτική άδεια παρόλο που τους σταύρωσα να πάνε να συνέλθουν λίγο και ξέρετε γιατί; δεν ήθελαν να βυσματώσουν συναδέλφους τους κύριε δ/ντα ποιός θα πάει στα ΤΕΠ, τακτικά, συνταγογράφηση, κλινική χειρουργεία, πως θα εξυπηρετηθεί ο κόσμος; Πιστεύω δε ότι αυτό ισχύει και στα άλλα νοσοκομεία. Αυτούς τους γιατρούς τους άδολους τους καθαρούς που δεν έχουν διαφθαρεί από το σύστημα τολμούν ορισμένοι να διανοούνται ότι μπορούν να τους απειλήσουν ότι μπορούν να τους σταματήσουν και να τους διαβάλουν. Κούνια που τους κούναγε. Η σπίθα άναψε και θα γινει γρήγορα πυρκαγιά.
Οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών οι Ιατρικοί Σύλλογοι η ΟΕΝΓΕ και ο ΠΙΣ πρέπει να σταθούν δίπλα τους να τους υπερασπισθούν και να τους καλύψουν. Υπήρξαμε και εμείς ειδικευόμενοι και ξέρουμε τον Γολγοθά τους.
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός
κλικ στην εικόνα
εγγραφο μπιλινη
Σισμανόγλειο. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων δέχεται ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ που με ύφος μπράβων της νύχτας την απειλούν “σταμάτα αυτό που κάνεις γιατί θα το πληρώσεις”.
Παίδων Πεντέλης. Ο υποδιοικητής και η νομική σύμβουλος του νοσοκομείου κοινοποίησαν έγγραφο με το οποίο απειλούσαν τους ειδικευόμενους πως ο χρόνος της επίσχεσης δεν θα λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος ειδικότητας και τους ειδικευμένους πως ο χρόνος επίσχεσης δεν θα λαμβάνεται υπόψη για την … εξέλιξη (!). H νομική σύμβουλος του νοσοκομείου κάλεσε ειδικευόμενους στο γραφείο της για να τους κάνει όπως αποδείχτηκε … face & fashion control (!!) και να τους πει ούτε λίγο ούτε πολύ “εσύ με τόσο ακριβά ρούχα που φοράς γιατί διαμαρτύρεσαι ?” (!!!).
Φλέμιγκ. Η διοικήτρια απειλούσε πως θα φέρει εισαγγελέα για να ελέγξει (ο εισαγγελέας) “αν τα χρήματα των εφημεριών για τα οποία κάνουν επίσχεση οι ειδικευόμενοι τα έχουν όντως ανάγκη” (!). Επίσης, οι διοικήτρια προκλητικά φωτογράφιζε την πρώτη μέρα της επίσχεσης τους ειδικευόμενους που έκαναν συγκέντρωση στην πύλη. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην διοικήτρια και σε κάποιους διευθυντές τμημάτων από γιατρό άλλου νοσοκομείου, μέλος της συνδικαλιστικής ηγεσίας του “Μετώπου” (ΣΥΡΙΖΑ) που ισχυριζόταν πως η επίσχεση ήταν παράνομη λόγω “προθεσμίας”, αν και οι δηλώσεις είχαν κατατεθεί στο πρωτόκολλο την προ-προηγούμενη μέρα όπως ορίζει ο νόμος.
Ελπίς. Τομεάρχης με έγγραφό του μέσω πρωτοκόλλου απειλούσε πως θα “φέρει τον εισαγγελέα” αν δεν παρουσιαστούν οι γιατροί που είχαν δηλώσει επίσχεση. Η διοικητική διευθύντρια δήλωνε ευθαρσώς “αφού λαμβάνετε τον τακτικό μισθό, γιατί θέλετε να πληρώνεστε και εφημερίες ?”
Τζάνειο. Δύο γιατροί τμήματος, εκ των οποίων ο ένας (με βαθμό διευθυντή) υποψήφιος με το “Μέτωπο” (ΣΥΡΙΖΑ) στις τελευταίες εκλογές των ιατρικών συλλόγων, πρωτοκόλλησαν αισχρό έγγραφο στο οποίο μαζί με τις γνωστές απειλές για “εισαγγελέα” κλπ, αναφέρουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ όλους τους ειδικευόμενους του τμήματός τους ως “άσχετους” και “επικίνδυνους” και ζητούν “έλεγχο των πτυχίων τους” (!!!!), επειδή οι ειδικευόμενοι τόλμησαν να κάνουν επίσχεση ακολουθώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης γιατρών του νοσοκομείου. Οι ίδιοι δύο κύριοι με άλλο έγγραφό τους πρακτικά ζητούν να εφαρμοστεί το παλιό σχέδιο συγχωνεύσεων κλινικών Λοβέρδου – Λυκουρέζου – Λιαρόπουλου και να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το συγκεκριμένο τμήμα.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons