ΕΟΠΥΥ: Σχετικά με την εφαρμογή των αριθμητικών ορίων εξετάσεων στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Μαρούσι, 28/05/2015 
Αριθμ. πρωτ.:21474
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΡ. ΓΡΑΜ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ &Δ.Σ.
Τηλ.: 210 6871706-708 Fax: 210 6871769
Ταχ. Δ/νση: ΑΠ. Π ΑΥΛΟΥ 12,ΜΑΡΟΥΣΙ 

Προς:Τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Υπόψη Προέδρου κ. Βλασταράκου Πλουτάρχου 3 , Αθήνα 10675
Θέμα: «Σχετικά με την εφαρμογή των αριθμητικών ορίων εξετάσεων στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» 
Αξιότιμε κε Πρόεδρε, 
Σε απάντηση των ερωτημάτων που ετέθηκαν σας ενημερώνουμε ότι: 
Σύμφωνα με το άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης ορίζεται ότι: «Κατά την διάρκεια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τον συνταγογραφούντα ιατρό, το σύστημα ενημερώνει τον ιατρό για το κατά πόσον οι εξετάσεις που συνταγογραφεί βρίσκονται εντός του επιτρεπόμενου αριθμητικού ορίου. Όσες εξετάσεις υπερβαίνουν τον εγκεκριμένο αριθμό διενεργούνται δωρεάν στις δημόσιες δομές, χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου, αλλά δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ εφόσον διενεργηθούν σε ιδιώτες παρόχους. Για τις εξετάσεις αυτές το παραπεμπτικό αναφέρει "δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΠΥ σε ιδιώτη πάροχο"». 
Αυτή τη στιγμή στο σύστημα e-prescription ο γιατρός μπορεί να δει άμεσα την ώρα που επιλέγει την κατηγορία εξέτασης, σε στήλες που εμφανίζονται στην οθόνη του, πόσο είναι το αριθμητικό όριο της ειδικότητας του καθώς και πόσες εξετάσεις από την κατηγορία έχουν γραφτεί για τον ασφαλισμένο. 
Επομένως έχει εφαρμοστεί η υποχρέωση ενημέρωσης που ορίζονταν στην υπουργική απόφαση και επιπρόσθετα ακόμα κι αν γίνει υπέρβαση του ορίου πριν την έκδοση του παραπεμπτικού βγαίνει προειδοποιητικό μήνυμα που ρωτάει αν ο γιατρός επιθυμεί την έκδοση του παραπεμπτικού. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν ο συνταγογράφος γιατρός έχει τη δυνατότητα να εκδώσει το παραπεμπτικό που μπορεί να γίνει σε ιδιώτη πάροχο και στη συνέχεια να εκδώσει νέο που θα διενεργηθεί σε δημόσια δομή.
Η διαδικασία αυτή δεν γίνεται αυτόματα από το σύστημα τόσο για τυπικούς όσο και για τεχνικούς λόγους και ειδικότερα:
Α) Για τυπικούς διότι στην υπουργική απόφαση δεν ορίζεται ότι τα παραπεμπτικά (ιδιωτικού/δημόσιου) θα διαχωρίζονται αυτόματα από το σύστημα.
Β) Για τεχνικούς διότι όπως προέκυψε από τις συνομιλίες μας με τους υπεύθυνους της εφαρμογής στην ΗΔΙΚΑ θα είναι εξαιρετικά δύσκολος αν όχι ανέφικτος ο διαχωρισμός σε πρώτο χρόνο των παραπεμπτικών.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία-διευκρίνιση.

Με εκτίμηση 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΎ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons