Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις της Κυβέρνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό - Αντιδράσεις από την Κομμουνιστική αριστερά

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν και το Σάββατο στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών. Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία - μεταξύ άλλων - της Δικαιοσύνης και των αγορών. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.
    
Ν. Βούτσης: Καθαρή και έντιμη συμφωνία, μέσα στην εβδομάδα

«Η συμφωνία θα είναι οικονομική και πολιτική και θα έχει μεσομακροπρόθεσμο χαρακτήρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. «Μέσα στην εβδομάδα θεωρούμε ότι θα υπάρχει συμφωνία», ανέφερε, μιλώντας στον "Σκάι", υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία αυτή "θα είναι έντιμη, καθαρή, διαυγής". Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να περιέχει και "επώδυνα" μέτρα.

Ερωτηθείς για το αν η κυβερνητική πλειοψηφία εγκρίνει ή όχι τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή, είπε ότι «αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές. Μια συμφωνία ή ένα νομοσχέδιο μπορεί να περάσει με συναίνεση, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει για τη συμφωνία που δεν υπάρχει προγραμματική συναίνεση».

Το «σχέδιο» της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές

Το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εφημερίδα Αυγή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει χαμηλότοκο δάνειο 30ετίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, στον οποίο και θα περάσει το χρέος που σήμερα κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με παράλληλη αναδιάρθρωση των άλλων μερών του χρέος.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητά της τον «συνδυασμό αναδιάρθρωσης του χρέους, επενδυτικών ενέσεων και μεταρρυθμίσεων που ξεφεύγουν από την απάνθρωπη πρακτική των περικοπών συντάξεων, επιδομάτων και μισθών», συνδυασμό, που όπως τονίζει, «θα ωθήσει την κοινωνία να υπερβεί τη σκοτοδίνη της αυτοτροφοδοτούμνης κρίσης χρεών-ύφεσης».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι είναι ένας αποκρουστικός φόρος που πρέπει να καταργηθεί. «Όσο δεν καταργείται νιώθουμε όλοι μας υπόλογοι στον ελληνικό λαό, όμως η κατάργησή του, έστω και σταδιακή, θα γίνει όταν λήξει η διαπραγμάτευση και μπορούμε να βρούμε ισοδύναμους φόρους από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και από προοδευτική φορολόγηση εισοδημάτων που σήμερα διαφεύγουν» τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα, την απορία του για τη θέση του κ. Γιούνκερ ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα έσοδα της τάξης του 1,8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ.

«Σε μια οικονομία που βρίσκεται στη δίνη του αποπληθωρισμού και των χρεών, με φορολόγηση που βαραίνει τους μη έχοντες, πώς θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα κατά 1% του ΑΕΠ μέσα από την έμμεση φορολογία χωρίς να προκαλέσουμε ακόμα μεγαλύτερη βλάβη στον κινητήρα της οικονομίας, στην παραγωγή και τις αγορές;» διερωτάται ο κ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών στέλνει και μήνυμα σε όσους τον θέλουν να παραιτείται, λέγοντας πως «κανείς μας δεν πρόκειται να ρίξει την ασπίδα» πριν δικαιώσουμε τους πολίτες.

ΚΚΕ: Υπό διαμόρφωση νέα αντιλαϊκή συμφωνία

Σε ένα ντόμινο διεργασιών και με φόντο τους γενικότερους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις κυβερνήσεις τους, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με Ευρωζώνη και ΔΝΤ, σχετικά με την υπό διαμόρφωση νέα αντιλαϊκή συμφωνία.

Προ των πυλών εμφανίζεται η ομοβροντία με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία συμπληρώνονται μέρα με τη μέρα σε επίπεδο «Brussels Group». Η ατζέντα των αντιλαϊκών μέτρων περιλαμβάνει νέα φοροεπιδρομή, αναδιαρθρώσεις σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά, κλιμάκωση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.

Πανελλαδική Καμπάνια της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. (μετωπικό σχήμα που συγκροτείται από δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΚΚΕ (μ-λ) και από ανεξάρτητους αγωνιστές) καλεί όλα τα σχήματα της, πανελλαδικά, να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις και να αποφασίσουν παρεμβάσεις σε χώρους, γειτονιές και πόλεις, με στόχο να πραγματοποιηθεί πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια σε μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία υποταγής της κυβέρνησης, με τους ιμπεριαλιστές.
Ο δρόμος της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης αποτελεί τη μοναδική «ρήξη».
Η Συνεργασία προσανατολίζεται σε διοργάνωση συγκέντρωσης - διαδήλωσης στην Αθήνα και καλεί για το λόγο αυτό σε ανοικτή σύσκεψη την Τρίτη 2 Ιούνη, στο βιβλιο-καφέ "Εκτός των Τειχών" Γραβιάς 10-12 Αθήνα, 7:30 μ.μ.



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons