Βαθιά το χέρι στην τσέπη ξανά οι ασφαλισμένοι. Όλες οι νέες ασφαλιστικές τιμές στα φάρμακα

Οι ασφαλισμένοι θα βάλουν για άλλη μια φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε μειώσεις της ασφαλιστικής τιμής των φαρμάκων.
Σε μειώσεις της ασφαλιστικής τιμής των φαρμάκων, δηλαδή του ποσού που καλύπτουν τα Ταμεία, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) εναρμόνισε τις ασφαλιστικές τιμές στο νέο θετικό κατάλογο φαρμάκων και από την Παρασκευή ισχύουν νέες τιμές.
Όπως εκτιμούν παράγοντες των φαρμακοποιών, από τις αλλαγές αυτές προκύπτει μεσοσταθμικά μία αρκετά σημαντική μείωση των τιμών αναφοράς.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα βάλουν για άλλη μια φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερη διαφορά ασφαλιστικής από λιανική τιμή.
Ενδεικτικό του τρόπου υπολογισμού της συμμετοχής είναι το εξής παράδειγμα:
Εάν ένα σκεύασμα έχει λιανική τιμή 10 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 8 ευρώ, η διαφορά είναι 2 ευρώ.
Συμμετοχή

Σε αυτή την περίπτωση, ο ασφαλισμένος θα πληρώσει συμμετοχή 25% στην ασφαλιστική τιμή (8 Χ 25% = 2 ευρώ) συν τη διαφορά λιανικής - ασφαλιστικής (2 ευρώ), δηλαδή συνολικά 4 ευρώ.

Ακολουθεί ο πίνακας με όλες τις ασφαλιστικές τιμές σε περισσότερα από 2.700 σκευάσματα.

Δ.Κ.
Επιπλέον Πληροφορίες


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons