ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ: Προβληματισμός για τον προσανατολισμό της υγειονομικής μεταρρύθμισης

«Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να έχουμε τα 24 δισ. ευρώ του 2009, ωστόσο είναι άμεση ανάγκη να βρεθούν ακόμη 1 με 1,5 δισ. ευρώ για να ισορροπήσει το σύστημά μας»
Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, ΕΣΔΥ

Στην ευκαιρία που «φέρνει» ο ερχομός μίας Κυβέρνησης με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό, για περισυλλογή, αξιολόγηση του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και προσέγγιση της υγειονομικής μεταρρύθμισης μέσα από μία άλλη οπτική αναφέρθηκε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο ομότιμος Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Γιάννης Κυριόπουλος. 

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα αποτελέσματα των στόχων που ετέθησαν στην προσπάθεια να παραχθούν οι ίδιες ποσότητες υπηρεσιών υγείας και να υπάρξει καθολική κάλυψη του πληθυσμού, εν μέσω δημοσιονομικών δυσκολιών. Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα «ιστορικό αρνητικό ανασφαλίστων», με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ να αναφέρουν πως το 21% των Ελλήνων είναι ανασφάλιστοι. 

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «ασυγχώρητη» την απόκκλιση που κατεγράφη σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ενώ αρχικά είχε διαπιστωθεί πως χρειαζόταν τουλάχιστον 7,9 δισ. για να λειτουργήσει, τελικά έλαβε χρηματοδότηση 35% χαμηλότερη από την προβλεπόμενη (5,3 δισ. ευρώ). 

Την ίδια ώρα, σε «φιάσκο» εξελίχθηκε, όπως είπε ο κ. Κυριόπουλος και η σκέψη να ελλαττωθεί το νοσοκομειακό δίκτυο, κάνοντας υποκατάσταση υπηρεσιών προς την ΠΦΥ, αφού στην πράξη κατεγράφη αύξηση 28% των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όχι λόγω αύξησης της νοσηρότητας, αλλά εξαιτίας της κατά 50% κατάρρευσης της ΠΦΥ. 

Ο ίδιος πάντως, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επεσήμανε πως «δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να έχουμε τα 24 δισ. ευρώ του 2009», ωστόσο είναι άμεση ανάγκη να βρεθούν ακόμη 1 με 1,5 δισ. ευρώ για να ισορροπήσει το σύστημά μας. Τα χρήματα αυτά, όπως είπε, πρέπει να τα βρούμε από εναλλακτικές πηγές, όπως είναι η συμμετοχή στο κόστος, ανάλογα με το εισόδημα και την ανάγκη.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons