Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν σοβαρό

Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να πιστεύει σε ό,τι θέλει. Στον Ιησού, στον Βούδα, στον Αλλάχ. Μπορεί και να μην πιστεύει. Το κράτος -όχι το αριστερό, απλά αυτό του Διαφωτισμού- δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με αυτό το ζήτημα.

Θα ήταν τρομερά αστείο, αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Και είναι εξαιρετικά σοβαρό όχι γιατί ο κύριος Μιχελογιαννάκης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γιατί είναι γενικώς βουλευτής… αλλά γιατί είναι γιατρός.

Πρώτα δηλώνει: «στα 20 χρόνια της ενεργού ιατρικής την οποία εκτελώ, τη συμβολή τη θετική των λειψάνων την έχω δει και γι' αυτό ακριβώς δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση και την καύση των νεκρών, γιατί θέλω να υπάρχουν τα λείψανα - με την καύση δεν υπάρχουν» και στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι το AIDS μπορεί να κολλήσει από το σάλιο.

Θα ήταν τρομερά αστείο, αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Και είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί ο κύριος Κουρουμπλής δεν είναι απλώς ένας βουλευτής. Είναι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, της πρώτης αριστερής κυβέρνησης σε όλη την Ευρώπη, και επιλέγει να συνοδεύσει τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» προκειμένου να τα προσκυνήσουν, λέει, οι ασθενείς.

Θα ήταν τρομερά αστείο, αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Στην Ελλάδα υπάρχει παράδοση σε τέτοια περιστατικά. Από το νερό του Καματερού στον Άγιο Παΐσιο και από τις εικόνες που κλαίνε σε αυτές που δακρύζουν. Και με όλα αυτά κάποιοι βγάζουν κέρδος, κάποιοι κερδίζουν τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν. 

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να πιστεύει σε ό,τι θέλει. Στον Ιησού, στον Βούδα, στον Αλλάχ. Μπορεί και να μην πιστεύει. Το κράτος -όχι το αριστερό, απλά αυτό του Διαφωτισμού   δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με αυτό το ζήτημα. Δεν μπορεί να σπαταλά έστω και ένα ευρώ για να αποτίσει τιμές αρχηγού κράτους, σε φωτιές, σανδάλια ή λείψανα. Κυρίως δεν μπορούν υπουργοί της κυβέρνησης να γίνονται πλασιέ της πίστης κανενός, προκειμένου να απομυζήσουν και την τελευταία ψήφο.

 ΠΗΓΗ: Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν σοβαρό - left.gr

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons